Ejder Meyvesi Nedir? Nasıl Yenir? Faydaları Nelerdir?

Ejder meyvesi, son yıllarda popülerlik kazanan bir meyvedir. Farklı görüntüsünün yanı sıra sağlığa faydaları da fazladır. Peki ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesini nasıl tüketebiliriz? İşte detaylar…

1154

Ejder meyvesi, son yıllarda popülerlik kazanan bir meyvedir. Farklı görüntüsünün yanı sıra sağlığa faydaları da azımsanamayacak kadar çoktur. Peki ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin sağlıklarını nasıl koruyabiliriz? Ejder meyvesinin nasıl tüketileceği ve faydalarından yararlanabileceğimiz hakkında size bilgi vermek isteriz.

Ejder Meyvesi Nedir?

Ejder meyvesi, bilimsel adı Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin meyvesidir. Ejder meyvesi aynı zamanda bazı çeşitli toplumlarca çilek armudu gibi adlarla da anılmaktadır. Meksika ve Orta Amerika kökenli olan tropikal meyvenin tadı kivi ve armudun karışımına benzetiliyor. Ejder meyvesinin dış kabuğu parlak renkli ve siyah tohumları ile süslenmiştir. Etli kısmı ise beyaz veya pembe renkte olabilir. Sulu ve tatlıdır, bazen hafif bir ekşi nota da taşır.

Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Ejder meyvesi, hem lezzetli hem de sağlıklı bir meyvedir. İşte ejder meyvesinin faydalarından bazıları:

Antioksidan Özelliğine Sahiptir: Ejder meyvesi doğal bir antioksidan özelliğe sahiptir. Antioksidan özelliğine sahip olduğundan dolayı sağlık açısından son derecede önemlidir. Ejder meyvesini düzenli olarak tüketmeniz durumunda vücuttaki zararlı toksinleri doğal yollardan atmanız mümkündür.

Yüksek Lif İçerir: Ejder meyvesinin bir diğer özelliği de yüksek lif içermesidir. Bundan dolayı zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Yüksek lif içeren gıdalar bağırsaklarda kolay emilir. Bundan dolayı bağırsak hastalıklarına da iyi gelmektedir.

Karaciğer Yağlanmasını İyileştirir: Karaciğer yağlanması özellikle kilo alındığı takdirde ortaya çıkmaktadır. Karaciğer yağlanmaları karaciğer organına zarar vermektedir. Bundan dolayı karaciğere iyi gelen ejder meyvesi yani pitayanın tüketilmesi son derecede önemlidir.

Zayıflamaya Yardımcı Olur: Zayıflamak isteyenler için ejder meyvesi tüketilmesi önerilir. Çünkü ejder meyvesi yüksek lif içerdiğinden dolayı midede ve bağırsaklarda kolayca sindirilir. Bu şekilde metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayan ejder meyvesi zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Bağışıklık Sistemi Güçlendirir: Ejder meyvesi, içinde bolca C vitamini bulunduğu için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. C vitamini ayrıca vücuda serbest radikallerin girmesini önleyerek bizi hastalıklardan koruyor.

Kanseri Riskini Azaltır: Ejder meyvesinin içindeki C vitamini sayesinde kan basıncını düşürdüğünden yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkların önüne geçiyor, iyileşme sürecine destek oluyor.

Ejder Meyvesi Nasıl Yenilir?

Ejder meyvesini tüketmek için bir bıçağa ihtiyacınız vardır. Bıçak ile ortasından kesildikten sonra etli kısmını dışarı çıkartabilirsiniz. Etli kısmını direkt olarak çiğ şeklinde tüketebilirsiniz. Dilerseniz bu etli kısmın suyunu da çıkartarak o şekilde tüketebilirsiniz.

Ejder meyvesini yerken kabuğu ile tüketmeyiniz. Kabuğu yenmez ve acı bir tadı vardır. Dilerseniz çiçekli kısmını direkt olarak çayını yapabilir ve o şekilde tüketebilirsiniz.

Ejder Meyvesi Nasıl Tüketilir?

Ejder meyvesini tüketmek için en uygun zaman sonbahar ve yaz aylarında yapılır. Bu dönemde ejder meyvesi daha lezzetli ve aromatik olur. Ayrıca ejder meyvesinin kabuğu daha parlak ve sulu görünür. Ejder meyvesini tüketmek için en iyi yöntem etli kısım kullanmaktır. Etli kısmın üzerine biraz zeytinyağı veya limon suyu sürerek pişirmeniz yeterlidir. Etli kısmın üzerine biraz salça, karabiber veya baharat ekleyerek de lezzetlendirebilirsiniz. Ejder meyvesini tüketmek için en uygun miktar 1-2 adet arasındadır. Daha fazla tüketmek zararlı olabilir. Ayrıca ejder meyvesinin yanında ekmek, peynir veya yoğurt gibi yiyeceklerle birlikte tüketmeniz daha sağlıklıdır.

(Esra Güller)

Paylaş