Eğitim kurumlarına idari birimler taşınmamalı

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, Merkez İlköğretim Okulu binasının okul biçiminden çıkarılarak, yeni bir imar planıyla Müdürlük binası biçimine uygun duruma getirilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nü bu uygulamadan sakınmaya davet eden Koç; “Okullarda birçok eksiklikler var. Daha bunların tamamlanması için uğraşılması gerekirken, eğitim kurumlarına idari birimlerin taşınmasının doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.

705
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, Merkez İlköğretim Okulu binasının okul biçiminden çıkarılarak, yeni bir imar planıyla Müdürlük binası biçimine uygun duruma getirilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nü bu uygulamadan sakınmaya devat eden Koç; “Çanakkale`de eğitim kalitesi 4+4+4`e bağlı olarak sıkıntıya girmiş ve ikili eğitim bazı okullarda başlamıştır. Bunun önlenmesi için yeni okul inşaatlarının kentte başlaması iyi bir gelişmedir. Bütün okulların çok nitelikli ve güvenli eğitim yapılması haline getirilmesi gerekiyor. Ama basından öğrendiğimiz kadarıyla bu konu ile ilgili bilgiler gerçekten doğru ise olumsuz gelişmeler de var. Eğitim ve bilim kurumu olarak planlanan Merkez İlköğretim Okulu yeni görünümüyle önümüzdeki yıl eğitim ve öğretime açılacak. Ama aldığımız duyumlara göre, bu okulun bir büro olarak kullanılması ya da Milli Eğitim Müdürlüğü`nün buraya geçmesi gibi bir durum söz konusu olduğu ifade ediliyor. Eğer böyle bir insiyatif geliştirilecekse, İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nü bu uygulamadan sakınmaya davet ediyoruz” dedi.
 
“Önce okullardaki eksiklikleri giderin”
Kent merkezinde yer alan eğitim kurumlarında dersliklerin yanı sıra sosyal etkinlik ortamları ve sportif alanlar konusunda yaşanan eksikliklerin giderilmesi gerekirken, yeni yapılan bir okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesinin çok yanlış bir uygulama olacağını belirten Koç; “Çünkü, mümkün olduğunca eğitim ve bilim kurumları alanlarının geliştirilmesi gerekirken, bu okula Milli eğitim Müdürlüğü`nün taşınmasının uygun olmadığını düşünüyoruz. Çünkü, zaten eğitim kurumlarında dersliklerin yanı sıra sosyal etkinlik ortamları ve sportif alanlar konusunda bir çok eksiklikler var. Daha bunların tamamlanması için uğraşılması gerekirken, eğitim kurumlarına idari birimlerin taşınmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. İnşallah İl Milli Eğitim Müdürlüğü bunu tekrar değerlendirir” diye konuştu.
Paylaş