Eğitim Fakültesi Dekanlığında ikinci Özdemir dönemi başladı

2014 yılında elim bir trafik kazası neticesinde vefat eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesinin duayen Dekanı Prof. Dr. Eyüp Özdemir’in kendisi gibi akademisyen olan oğlu Prof. Dr. Muzaffer Özdemir, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı oldu.

637

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi, yine bir Özdemir’e emanet.

1997 yılında Eğitim Fakültesinde dekanlık görevini üstlenen Prof. Dr. Eyüp Özdemir, 2014 yılı Mart ayında Yüksek Öğretim Kurumu toplantısına katılmak için Ankara’ya giderken Bursa yakınlarında trafik kazası geçirerek vefat etmişti. ÇOMÜ Kimya Bölümünün kuruluşunda ve geliştirilmesinde büyük emekleri olan Prof. Dr. Eyüp Özdemir’in ani vefatı yalnızca akademik çevrelerde değil; öğrencileri ve kent halkında da büyük üzüntü ile karşılanmıştı.

Babasının açtığı yolda, onun izinden yürüyen Prof. Dr. Muzaffer Özdemir de 2024 yılında aynı göreve atandı.

Akademik kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası düzeyde 30'dan fazla makale, 40'tan fazla bildiri ve kitap bölümü yayımlayan Prof. Dr. Muzaffer Özdemir, aynı zamanda 8 Avrupa Birliği Projesi ve 7 TÜBİTAK Projesine de imza atarak bilim dünyasında saygın bir yere sahip. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yapan Özdemir, 8’i lisansüstü olmak üzere yüzlerce öğrenci mezun etti. Yönetim Kurulu Üyeliği, Uzaktan Eğitim Merkez Müdürlüğü, Sürekli Eğitim Merkez Müdürlüğü ve yıllardır süre gelen bölüm başkanlıkları gibi yöneticilik görevlerini üstlenen Özdemir, özellikle 13 Uzaktan Eğitim Lisansüstü programının açılmasına liderlik etti.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş