Eğitim Buluşmaları devam ediyor “Mücadelemize devam edeceğiz”

CHP'nin "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" sürüyor. Eğitim Buluşmaları bugün, Çanakkale’de gerçekleştirildi.

995

CHP'nin "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" hız kesmeden devam ediyor. Eğitime yönelik sorunların çözümü konusunda düzenlenen eğitim toplantısında, Çanakkale’deki eğitim sendikaları destek verdi. Eğitim Buluşmaları bu akşam Barış Kafe’de saat 20.00’da devam edecek.

Düzenlenen eğitim buluşmalarına, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Suat Özçağdaş, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP Meclis Üyesi Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, CHP Bilim Kurulu Üyesi Armağan Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, CHP Kadın ve Gençlik kolları Başkanları, siyasi parti üyeleri ve Dernek Temsilcileri katılım sağladı.

Eğitim sorunlarına yer verildi

Gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’de var olan eğitim problemine ve çözümlerine yer verildi. Çanakkale genelinde eğitim sorunları tartışılırken, Çanakkale’deki eğitim temsilcileri eğitimdeki sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Farklı sendikalar ve eğitimciler, köy enstitülerin kapatılmasından doğan sorunu bir kez daha dile getirdi. Gerçekleştirilen toplantıda, geçmişte kurulan Demokrasi Atölyelerinin yerine, Eğitim Atölyesi ismiyle yeniden faaliyet göstermesi önerisi sunuldu.

Sendikalar taleplerini dile getirdi

Çanakkale Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Şube Başkanı Yüksel Özdemir, derneğin öğrencilere yönelik sunduğu projelerden yer vererek, “Üniversite öğrencilerinin günlük yol ücretlerinin ve öğlen yemek ücretlerini karşılayarak bilgi aktarımı gerçekleştirdik. Öğrencilerin notlarında yükselmeler oldu, aileler çok memnun kaldı. Biz demokratik kitle örgütleri olarak bu öğrencilerimizle bu çalışmayı tekrar yaparız. Bir diğer önerim de kapatılan köy okulları. Kapatılan köy okullarından birinde halka yönelik çalışmalar yapalım diye talip olduk. Bu okullardan birinde, Tarım Lisesi oluşturabilir miyiz? Tekrar köye dönüşü tarım ve hayvancılığı canlandırarak başarabiliriz. Hem iş olanağı sağlamış oluruz, hem de o bölgeleri canlandırabiliriz” sözlerine yer verdi.

Çocuk işçi sorununa yer verildi

CHP Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Suat Özçağdaş, gerçekleştirilen basın toplantısında söz alarak Niğde’de çalıştığı inşaatın 9’uncu katından düşerek hayatını kaybeden Osman Bostan’ı anarak, ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu. Çocuk işçi sorununa yer veren Özçağdaş “Gerek MESEM’lerde gerek Mesleki Liselerde, iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadığı, devlet, devlet olma görevini yerine getirmediği için maalesef çocuklarımız hayatlarını kaybediyorlar. Bugün almadığınız tedbirlerle, o tedbirleri almayanlardan soracağımızı bilmenizi isterim. İktidar mensuplarını göreve çağırıyorum, çocuk yaştaki işçi ölümlerini durdurun. Bunu nasıl önleyebileceğimizi hep birlikte konuşalım” dedi.

“Sizlerle mücadele etmeye devam edeceğiz”

Çanakkale’deki ve Türkiye’deki eğitim sorununa yer veren Özçağdaş “Üniversite öğrencilerimizin ciddi barınma sorunu var. Bir hamle yapmaya ihtiyacımız var. Biraz önce Çanakkale’deki eğitim yardımlarını konuştuk. Bu iktidar Türkiye’de tarımsal üretim merkezi olan köyleri bilerek boşaltıyor. Köylerdeki okulları kapatıyor, küçük çocukları olan genç anne ve babaların köyleri terk etmesine neden oluyor. Eğer köyleri terk etmiyorlarsa çocuklarının birtakım tarikatların, cemaatlerin yurtlarına gitmelerine neden oluyor. Onlara verdikleri devlet destekleri ile küçük küçük harçlıklara bu ailelerin çocuklarını oralara yönlendirmeye çalışıyor. Ne yaptığınızın farkındayız ve bunu Türkiye kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Bu bizim ana görevlerimizden bir tanesi. Ve her platformda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde, söz verip tersini yaptığınız mülakatta olduğu gibi sizlerle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Gerek kamuda, gerek özel kurumlarda olan öğretmenlerimizin sorunlarını konuşuyoruz. Özel okuldaki öğretmenlerimize asgari ücrete, hatta yer yer asgari ücretin altında maaşlara mahkum ettiğinizi unutmadık” ifadelerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş