havadurum

Edremit Körfezi'nde çalışmalar başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri Fakültesi, Edremit Körfezi'nde yürütülen 'Hayalet Ağ Avcıları' çalışmalarına katılım sağladı.

582
'Hayalet Ağ Avcıları' Projesi'nin Edremit Körfezi'nde devam eden 3'üncü Etap Arazi Çalışmaları, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışmasıyla hız kesmeden devam ediyor.

'Yaklaşık 50 bin metrekare büyüklüğünde hayalet ağ toplandı'
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen 'Hayalet Ağ Avcıları' projesi, Edremit Körfezi'nde devam eden 3'üncü Etap Arazi Çalışmalarında, denizlerde kaybolan ya da çeşitli sebeplerden ötürü denizde kalmış ve hala faaliyet gösterip bu faaliyetleri dolayısıyla denizde bulunan canlılara zarar veren gırgır ağı, uzatma ağı gibi bazı av gereçleri denizden çıkartılarak, hem denizlerin temizlenmesini hem de denizde yaşayan canlıların hayatlarının tehlikede olmasını önlüyor. Hayata geçirilen proje kapsamında Ege ve Marmara bölgelerindeki denizlerden yaklaşık 50 bin metrekare büyüklüğünde hayalet ağının toplandığı bilgisi veriliyor.
(Atilla Akın)
Paylaş