havadurum

Edremit Belediyesi, Zeytinyağı Üretiminde Rekor Kırmayı Hedefliyor

Balıkesir Edremit Belediyesi, büyük bir zeytinyağı üretim hedefiyle yola çıkıyor. 18 bin ton zeytin hasadı planlayan belediye, kendi markasını oluşturarak 30 ton kaliteli zeytinyağı üretmeyi amaçlıyor.

1400

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan belediye arazilerinde gerçekleştirilen zeytin hasadı, bu yıl büyük bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 18 bin ton zeytin hasadı yapmayı planladıklarını açıklarken, 60 bin zeytin ağacının hepsini hasat etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Ancak, belediye markasını oluşturmak ve kendi zeytinyağını üretmek amacıyla bu çalışmayı iki sezondur sürdürdüklerini dile getirdi. Edremit Belediyesi, zeytin hasadına önemli bir odaklanma yaparak belediye arazilerindeki zeytin ağaçlarından elde edilecek zeytinlerle bu yıl 30 ton zeytinyağı üretmeyi hedefliyor. Başkan Arslan, 60 bin zeytin ağacına sahip olduklarını ancak hepsini hasat etmelerinin mümkün olmadığını, bu nedenle bir kısmını uzun vadeli kiraya verdiklerini ve aynı zamanda kendi markalarını oluşturmak adına çalıştıklarını söyledi.

30 ton zeytinyağı üretmeyi amaçlıyorlar

Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan keşif sonucunda, bu yıl 1800 çuval zeytinin hasat edilip yağa dönüştürülmesi hedefleniyor. Başkan Arslan, zeytin randımanının yaklaşık yüzde 20 olduğunu belirtti ve bu rakamın bazı bölgelere göre değişebileceğini ifade etti. Ancak, toplamda 30 ton zeytinyağı üretmeyi amaçladıklarını vurguladı. Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Tamer Akıncı, uygun bahçelerden topladıkları zeytinleri işleyerek yağ elde ettiklerini açıkladı. Ayrıca, bahçelerin düzenli bakımının yapıldığını ve kiraya verilen yerlerin düzenli denetlendiğini belirtti. Bu yıl daha yüksek bir rekolte beklediklerini ve en kaliteli zeytinyağını üretmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Paylaş