havadurum

Ediz Bahtiyaroğlu neden öldü? Ediz Bahtiyaroğlu hangi takımlarda oynadı?

Ediz Bahtiyaroğlu, Türk futbol tarihinin en acı kayıplarından biri olarak anılıyor. Peki, Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu neden öldü? Ediz Bahtiyaroğlu hangi takımlarda oynadı? Bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik…

1695

Ediz Bahtiyaroğlu, Türk futbol tarihinin en acı kayıplarından biri. Genç yaşta kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, MKE Ankaragücü, Bucaspor ve Eskişehirspor formaları giymiştir. Eskişehirspor’da 2 numaralı formayla oynayan Bahtiyaroğlu, ölümünün 11. yılında kulübü tarafından unutulmadı. Bu haberimizde, Ediz Bahtiyaroğlu’nun hayatı, kariyeri ve vefatı hakkında bilgi vereceğiz.

Ediz Bahtiyaroğlu kimdir?

Ediz Bahtiyaroğlu ya da Edis Bahtijarevic, 2 Ocak 1986’da Bursa’da dünyaya geldi. Babası Bosnalı, annesi Türk olan Bahtiyaroğlu, pasaportundan dolayı Türkiye’de Türk statüsünde forma giymekteydi. Futbola Bursaspor’un altyapısında başlayan Bahtiyaroğlu, 17 yaşında Ankaraspor’a transfer oldu. Burada profesyonel kariyerine başlayan Bahtiyaroğlu, daha sonra Keçiörengücü’ne kiralandı ve burada şampiyonluk yaşadı.

Ediz Bahtiyaroğlu hangi takımlarda oynadı?

Ediz Bahtiyaroğlu, Ankaraspor’a döndükten sonra Süper Lig’de ilk maçına Galatasaray karşısında çıktı. Ankaraspor’da 60 maçta 2 gol atan Bahtiyaroğlu, 2009-2010 sezonunda MKE Ankaragücü’ne kiralandı ancak burada forma şansı bulamadı. 2010-2011 sezonunda Bucaspor’a kiralanarak Süper Lig’e geri dönen Bahtiyaroğlu, burada 16 maçta 1 gol kaydetti. 2011-2012 sezonunda MKE Ankaragücü’ne geri dönen Bahtiyaroğlu, burada 25 maçta forma giydi. 2012-2013 sezonunda ise Eskişehirspor’a transfer olan Bahtiyaroğlu, burada 14 maçta oynadı.

Ediz Bahtiyaroğlu neden öldü?

Ediz Bahtiyaroğlu, 5 Eylül 2012 günü evinde kalp krizi geçirerek öldü. İnceleme sonunda hazırlanan raporda, ölüm nedeninin doğal vücut yapısından kaynaklanan kalp krizi olduğu belirtildi. Ölüm haberi spor camiasını ve sevenlerini yasa boğdu. Eskişehirspor’da oynadığı dönemde Necati Ateş ile yakın arkadaş olan Bahtiyaroğlu, ölmeden birkaç saat önce Twitter’dan Necati’ye takılmıştı. Necati’nin törende Ediz’in formasını giymesi de duygusal anlar yaşattı.

Ediz Bahtiyaroğlu ile ilgili Eskişehirspor ölüm yıl dönümünde ne mesajı paylaştı?

Ediz Bahtiyaroğlu ile ilgili Eskişehirspor ölüm yıl dönümünde duygusal bir mesaj paylaştı. Kulübün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Kanatlanıp uçtuğun yerde bahtiyar ol… Sonsuza kadar kalbimizdesin Ediz. #EdizBahtiyaroğlu” (Erhan Taylan)

Paylaş