havadurum

Eden Hazard 32 Yaşında Futbolu Bıraktı! Hazard Neden Futbolu Bıraktı?

Dünyaca ünlü futbolcu Eden Hazard, 32 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Real Madrid ile sözleşmesi sona eren Belçikalı yıldız, sürpriz bir kararla emekli oldu. Peki, Eden Hazard neden futbolu bıraktı? İşte, Eden Hazard’ın futbolu bırakma sebebi ve kariyeri hakkında merak edilenler…

3811

Eden Hazard, 32 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı. Real Madrid ile sözleşmesi sona eren Belçikalı yıldız, sürpriz bir kararla emekli oldu. Eden Hazard’ın futbolu bırakma sebebi ise sağlık sorunları oldu.

Dünyaca ünlü futbolcu Eden Hazard, 32 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Real Madrid ile sözleşmesi sona eren Belçikalı yıldız, sürpriz bir kararla emekli oldu. Eden Hazard, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla futbolu bıraktığını duyurdu. Eden Hazard’ın futbolu bırakma sebebi ise sağlık sorunları oldu. Belçikalı oyuncu, son yıllarda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formunu kaybettiğini ve artık eski performansına ulaşamayacağını belirtti.

Eden Hazard’ın Futbol Kariyeri

Eden Hazard, futbol kariyerine Fransa’nın Lille takımında başladı. 2007-2012 yılları arasında Lille forması giyen Hazard, bu takımla 194 maçta 50 gol attı ve 53 asist yaptı3. Lille ile iki kez Fransa Kupası ve bir kez de Fransa Ligi şampiyonluğu yaşadı.

2012 yılında İngiltere’nin Chelsea takımına transfer olan Hazard, bu takımda yedi sezon boyunca oynadı. Chelsea ile 352 maçta 110 gol atan ve 92 asist yapan Hazard, iki kez Premier Lig, iki kez Avrupa Ligi, birer kez de FA Cup ve Lig Kupası şampiyonluğu kazandı4. Chelsea’de gösterdiği performansla dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Hazard, ayrıca iki kez Premier Lig’in en iyi oyuncusu seçildi.

2019 yılında rekor bir bonservis bedeliyle Real Madrid’e transfer olan Hazard, İspanyol devinde beklenen performansı gösteremedi. Real Madrid ile 43 maçta sadece 5 gol atabilen ve 8 asist yapabilen Hazard, sık sık sakatlandı ve form düşüklüğü yaşadı. Real Madrid ile birer kez La Liga ve İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Hazard, geçtiğimiz sezon sonunda sözleşmesi feshedildi.

Eden Hazard, Belçika Milli Takımı ile de 112 maçta 33 gol attı ve 31 asist yaptı. Belçika ile Dünya Kupası’nda üçüncülük ve Avrupa Şampiyonası’nda dördüncülük elde eden Hazard, milli takım kaptanlığı da yaptı.

Eden Hazard’ın Futbolu Bırakma Sebebi

Eden Hazard, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla futbolu bıraktığını duyurdu. Belçikalı oyuncu, futbolu bırakma sebebi olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Son yıllarda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formunu kaybettiğini ve artık eski performansına ulaşamayacağını belirten Hazard, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili futbol severler, bugün sizlere çok zor bir karar verdiğimi duyurmak istiyorum. 32 yaşında futbolu bırakmaya karar verdim. Bu kararı vermek benim için çok zor oldu ama sağlığımın ve ailemin ön planda olduğunu düşündüm. Son yıllarda yaşadığım sakatlıklar nedeniyle formumu kaybettim ve artık eski performansıma ulaşamayacağımı anladım. Bu yüzden futbolu bırakmanın en doğru karar olduğunu düşündüm. Futbolu bırakmak benim için çok üzücü ama aynı zamanda gururlu da hissediyorum. Çünkü futbol hayatım boyunca bana çok şey kattı. Lille, Chelsea ve Real Madrid gibi büyük kulüplerde oynadım ve birçok başarı elde ettim. Ayrıca Belçika Milli Takımı’nda da kaptanlık yaptım ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Futbol bana birçok arkadaş, hayran ve anı kazandırdı. Bunun için çok minnettarım. Futbolu bıraktığım için üzgünüm ama aynı zamanda yeni bir hayata başlamak için de heyecanlıyım. Futbola olan sevgim hiç bitmeyecek ama artık sahada değil, tribünde izleyeceğim. Futbola veda ederken, bana destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Aileme, arkadaşlarıma, takım arkadaşlarıma, teknik direktörlerime, kulüp çalışanlarına, basın mensuplarına ve en önemlisi de sizlere, sevgili taraftarlara… Sizler olmasaydınız, bugünlere gelemezdim. Sizlerin desteği ve sevgisi benim için çok değerliydi. Sizlere çok şey borçluyum. Umarım sizleri hayal kırıklığına uğratmadım. Futbolu bıraktığım için özür dilerim ama böyle mi olacaktı sonumuz diye düşünmüyorum. Futbol benim için bir tutkuydu ama hayatın başka güzellikleri de var. Şimdi onlara odaklanmak istiyorum. Futbola veda ederken, sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizleri asla unutmayacağım. Hepinizi seviyorum." (Yunus Erzincanlı)

Paylaş