havadurum

Eceabat’ta İmparator Gezen’in yankıları sürüyor…

CHP’nin hedef ilçelerinden biri olan Eceabat’ta, ilçenin köklü ailelerinden bir isim aday adaylığı için çalışmalara başlıyor. Genelde oyları yükselen CHP’nin belediyeyi alamaması, aday seçimi olarak değerlendirilirken, partinin genç isimlerinden İmparator Gezen’in adaylığı hem ilçede hem de parti içinde ilgi görmeye devam ediyor.

1096

Yerel seçimler gitgide yaklaşırken aday adayları da nabız yoklama sürüyor. CHP’nin tüm dikkatini 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Olağan Kurultayına çevirdiği bu dönemde, kendi bölgelerinde adaylık bekleyen, aday adaylığını düşünen isimler de bir taraftan çalışmalarını devam ettiriyor. Kurultayın ardından tek gündemin seçim olacağı CHP’de, hedef mevcut belediyeleri korumak, diğer partilerdeki belediyeleri ise kazanabilmek. Çanakkale’de de bazı belediyelerde değişime kesin gözüyle bakılırken, bazılarında ise doğru adaylarla değişimin mümkün olacağı söyleniyor.

Adaylık sorunu Eceabat’ta görülüyor…

CHP’nin genel seçimlerde ve İl Genel Meclisi oylarında Eceabat’ta birinci parti olması, ancak belediyeyi alamaması adaylık sorunu ile açıklanabiliyor. Son yapılan 2019 seçimlerinde İUl Genel Meclisi’nde yüzde 39.8 oy alan CHP, yüzde 34.4 alan en yakın rakibi İyi Parti’nin 5.4 puan önünde seçimi tamamlarken, Belediye Başkanlığı seçiminde oyunu yüzde 37.6’ya düşürdü. Belediye Başkanlığı seçiminde Eceabat, yüzde 40 civarında oy alan İyi Parti’nin Çanakkale’deki iki belediyesinden biri oldu.

İmparator Gezen’in kazanmasına kesin gözle bakılıyor

İlçenin genç isimlerinden, siyasetin de yeni isimlerinden biri olarak geçen İmparator Gezen, ilçenin köklü ailelerinden geliyor. Genç iş insanı Gezen, Eceabat’tın sevilen isimlerinden biri olmasının yanında, ilçe siyasetinde yürüttüğü ilkeli duruşuyla da adından kısa sürede söz ettirmeye devam ediyor. Eceabat’ta genç ve dinamik bir ekip oluşturan Gezen, aday adaylığı konusunda çalışmalar yaptığı, aday adaylığının nabız yoklamanın ötesine geçerek, kesinlik kazandığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Anketlerde üst sıralarda yer alıyor

Seçimlerin olmazsa olmazlarından olan anket yoklaması çalışmaları da ülke genelinde ve iller düzeyinde olduğu gibi ilçe ve beldelerde de ilgi çekiyor. Anket çalışmaları, hem ilçenin siyasi durumuna ışık tutarken, adaylar ve aday adayları konusunda da genel hatları ile bir fikir oluşturma konusunda sık sık tercih ediliyor. Yöre insanının adaylara veya aday adaylarına eğilimlerinin görülebildiği anket çalışmalarında, aynı zamanda ilçenin veya beldenin sorunları da yine vatandaşlarca cevaplanarak bir anlamda ön fizibilite çalışması olarak da değerlendiriliyor.

Dikkatler kurultaya çevrildi

Kurultayın ardından diğer partilerde olduğu gibi CHP de tüm örgütleri ve kadrolarıyla yerel seçimlere kilitlenecek. Tüm dikkatlerin kurultayda olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu hafta sonu (4-5 Kasım) heyecanla bekleniyor. Kurultayın ardından oluşacak Parti Meclisi ve yeni MYK da masasında yerel seçim dosyaları ile çalışmalarına başlayacak. Adaylar ve aday adayları açısından yeni Parti Meclisi’nin nasıl oluşacağı, kulislerde ismi geçen bazı aday adaylarının oluşacak yeni Parti Meclisi’ne göre aday adaylıklarını açıklayacakları ya da bir dönem daha bekleme kararı alabilecekleri düşünülüyor.

(Esra Güller)

Paylaş