Eceabat’ta her yaşa ve herkese sağlık hizmeti!

Eceabat ilçesinde bulunan aile sağlığı merkezi, ilçe vatandaşlarının sağlığını koruma görevini üstleniyor. 40 yıldır ilçede hizmet veren Dr. Veli Gül ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Müge Meriç, aile hekimliğinin önemini ve sağlıklı yaşamın nasıl desteklendiğini anlatıyor.

577

Eceabat ilçesinde bulunan aile sağlığı merkezi, ilçe vatandaşlarının sağlığının temel taşlarından biridir. İlçede 5 aile hekimliği birimi bulunmaktadır. 40 yıldır Eceabat'ta yaşayan ve birçok ailenin doktoru olan Dr. Veli Gül, hastalarını yakından tanıyarak hem şifaya kavuşmalarına yardımcı olmakta hem de hastalıkların önlenmesi için koruyucu hizmet sunmaktadır.

Uzm. Dr. Müge Meriç aile hekimliğinin önemine vurgu yaptı

Anne karnından, yaşamın son nefesine her yaşa, kadın erkek fark etmeksizin, hastalık ayrımı yapmadan Eceabat’ta her yaşa ve herkese sağlık hizmeti verdiğini söyleyen Aile Hekimliği Uzmanı olan Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Müge MERİÇ "Aile Hekimi, anne karnından, yaşamın son nefesine her yaşa, kadın erkek fark etmeksizin, hastalık ayrımı yapmaksınızın tüm bireylere ve ailelere kişiye özgü, bütüncül ve devamlı birinci basamak sağlık hizmeti sunar. Tıbbi bakıma ihtiyaç duyan herkesin öncelikli olarak aile hekimine muayene olması ve hekiminin yönlendirmeleriyle hareket etmesi kişinin en doğru ve en zahmetsiz şekilde sağlık hizmeti almasını sağlamaktadır. Aile Sağlığı Merkezleri hem hekimleriyle hem ebe ve hemşireleriyle ailelerin her daim yanında olan sağlık kuruluşlarıdır. Sağlıklı ya da hasta her bireyin bu merkezlere başvurarak sağlıklarını takip etmesi ilerleyen yaşlarda da sağlıklı ve konforlu yaşam sürdürmelerini sağlayacaktır” sözleriyle aile hekimliğinin ne kadar önemli olduğu vurgulanmıştır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş