havadurum

Eceabat CHP’de deprem!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eceabat İlçe Örgütünde; aralarında İlçe Başkanı Gürol Aldıkaçtı ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Badem’in de yer aldığı 15 kişi, parti içinde anti demokratik uygulamalar olduğu gerekçesiyle yönetimden istifa etti.

1934

Eceabat CHP İlçe Başkanı Gürol Aldıkaçtı ve beraberindeki 9 kişi ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Badem ve beraberindeki 4 kişi, örgüt yönetimindeki görevlerinden istifa etti.

Partililerin istifa sebebi ise, il yönetimi ve genel merkez tarafından, ilçe örgütünün görüşleri ve kararlarının alınmadan atama yapıldığı olarak ifade edildi. Ön seçim kararı alınmasına rağmen, kararların uygulatılmadığı ve yapılanların anti demokratik olduğu da sebepler arasında gösterildi.

"Ön seçim yapılmazsa 20'sinden sonra istifalar devam edecek"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Aldıkaçtı, “Burada ön seçim istedik, atama yapmak istediler. Biz de tepkimizi bu şekilde gösterdik. Parti üyeliğimiz devam ediyor ama ön seçim yapılmazsa 20’sinden sonra büyük istifalar olacak. Örgüt hiçe sayıldığı takdirde, partide durmanın bir anlamı olmuyor.” ifadelerine yer verdi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş