havadurum

Ece Güner kimdir? İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ünlü avukat Ece Güner hakkında merak edilenler!

Ece Güner, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Güner Hukuk Bürosu’nun kurucusu ve yönetici ortağıdır. Ece Güner, hem Türkiye hem de uluslararası alanda birçok önemli hukuk davasına imza atmış, aynı zamanda demokrasi ve anayasa konularında da çalışmalar yapmıştır. Peki, Ece Güner kimdir? Ece Güner kaç yaşında, nereli? Ece Güner’in eşi, mesleği, kitapları ve hayatı hakkında bilgiler…

2810

Ece Güner, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Güner Hukuk Bürosu’nun kurucusu ve yönetici ortağıdır. Ece Güner, hem Türkiye hem de uluslararası alanda birçok önemli hukuk davasına imza atmış, aynı zamanda demokrasi ve anayasa konularında da çalışmalar yapmıştır. Ece Güner, son olarak Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Peki, Ece Güner kimdir? Ece Güner kaç yaşında, nereli? Ece Güner’in eşi, mesleği, kitapları ve hayatı hakkında bilgiler haberimizde…

Ece Güner kaç yaşında, nereli?

Ece Güner, 1969 yılında Ankara’da doğmuş, Fransa’da büyümüştür. Babası uzun yıllar Özal’ın başdanışmanı ve ANAP milletvekili olarak siyasette yer almıştır. Aslen Karslı Azeri Türklerindendir. Ana dili düzeyinde Fransızca ve İngilizce, orta düzeyde ise Almanca bilmektedir.

Ece Güner’in mesleği nedir?

Ece Güner, 1992 yılında prestijli Université Paris Panthéon Sorbonne’dan en yüksek onur derecesiyle (Mention Trés Bien) mezun olduktan sonra, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi’nde denklik eğitimini tamamlamıştır ve 1994 yılından beri İstanbul Barosu’na kayıtlıdır. 1996 yılında kurmuş olduğu Güner Hukuk Bürosu, Türkiye’nin önde gelen hukuk bürolarından bir tanesidir. MergerMarket ve Reuters sıralamalarına göre, son 10 senede Türkiye’de en çok Doğrudan Yatırım projesinde hukuki danışmanlık yapmış 5 avukattan birisidir.

Hukuk Bürosu’nun uzmanlık alanları ise; Ticaret hukuku, şirket satın alma ve birleşmeler (yerli ve uluslararası yatırımcılar adına), Avrupa Birliği Hukuku, alt yapı projeleri (yol, tünel, su arıtma vb.), enerji hukuku (petrol, doğal gaz ve elektrik mevzuatları), medya yatırımları (özellikle Televizyonculuk sektöründe), banka ve finans hukuku, idare hukuku, Uluslararası Tahkim ve Uzlaştırma. Ece Güner Toprak 30’dan fazla kişiye istihdam sağlamaktadır.

Ece Güner’in eşi kimdir?

Ece Güner’in eşi Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’tır3. Erdoğan Toprak aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. Ece Güner ve Erdoğan Toprak’ın bir oğulları vardır.

Ece Güner’in kitapları nelerdir?

Ece Güner, ülkemizin önemli avukatlarından biri olmasının yanı sıra, aynı zamanda iki kitaba da imza atmıştır. Bu kitaplar şunlardır:

Ülkem İçin Çare: Bu kitapta Ece Güner, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlara çözüm önerileri sunmaktadır. Kitapta ayrıca anayasa değişikliği, başkanlık sistemi, yargı bağımsızlığı, terörle mücadele, eğitim sistemi, dış politika gibi konulara da değinilmektedir.

Çare Başkanlık Mı?: Bu kitapta Ece Güner, Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesinin olumlu ve olumsuz sonuçlarını tartışmaktadır. Kitapta ayrıca başkanlık sisteminin Türkiye’de nasıl uygulanacağı, anayasal güvenceleri, denge ve denetleme mekanizmaları, yasama-yürütme ilişkisi gibi konulara da yer verilmektedir.

Ece Güner’in siyasi kariyeri nasıl?

Ece Güner, 2018 yılında İYİ Parti’ye katılmıştır. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ece Güner, 2018 yılında yapılan genel seçimlerde İstanbul 2. Bölge’den milletvekili adayı olmuştur. Ancak seçilememiştir. Ece Güner, 2023 yılında yapılacak olan genel seçimlerde de İYİ Parti’den milletvekili adayı olacağını açıklamıştır. Ece Güner, siyasetteki hedefinin Türkiye’yi daha demokratik, daha özgür ve daha refah bir ülke yapmak olduğunu söylemektedir. (Haber Merkezi)

Paylaş