havadurum

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

E-ticaret, her geçen gün işletme ve markalar için daha önemli bir ticaret yöntemi haline gelmektedir. Türkiye ve diğer pek çok ülkede milyonlarca kişi, alışveriş deneyimini online olarak gerçekleştirmektedir. Gıda, tekstil, elektronik veya aklınıza gelebilecek her ürün için siparişlerinizi online olarak ve e-ticaret siteleri üzerinden verebilirsiniz.

542

E-ticaret sitelerinin bu denli çok tercih edilmesi ile birlikte markalar ve işletmeler de kendi satışlarını, e-ticaret siteleri üzerinden gerçekleştirmektedirler. Sizler de markanızın, ürünlerinizin veya işletmenizin daha fazla müşteri kitlesine ulaşabilmesi ve satışlarınızı artırmak için e-ticaret sitesi kurabilirsiniz.

IdeaSoft ekibi sizlere e-ticaret kurma ile ilgili pek çok hizmet sunmaktadır. E-ticaret nasıl yapılır ve nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili tüm detayları sizler ile paylaşıyoruz.

E-Ticaret Sitesi Nasıl Açılır?

E-ticaret nasıl yapılır ve e-ticaret sitesi kurmak için yapmanız gerekenler, bu süreçte işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. IdeaSoft olarak önerilerimizi inceleyebilir ve doğru bir iş planı ile başarılı bir e-ticaret kurma süreci yaşayabilirsiniz.

E-Ticaret Altyapısı Seçin

E-ticaret nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. IdeaSoft olarak tüm detayları ile paylaştığımız e-ticaret kurmak için yapmanız gerekenler sayesinde, sorunsuz bir şekilde sitenizi kurabilirsiniz.

E-ticaret yapmak için önceliğiniz, bir e-ticaret alt yapısı seçmek olmalıdır. Bunun için IdeaSoft ekibi tarafından kullanıma hazır halde sunulan platformları inceleyebilirsiniz. İşletmenize uygun bir platformu seçerek, ürünlerinize göre dilediğiniz gibi siteyi özelleştirebilirsiniz.

Domain ve Hosting Alın

Alan adı olarak bilinen domain, e-ticaret kurma sürecinizde ilk olarak halletmeniz gereken işlerden biridir. Kendi markanızı oluşturacağınız için, e-ticaret sitenizin isminin de işletmeniz ile uyumlu olması gerekmektedir. Müşterileriniz e-ticaret sitenize girmek için, almış olduğunuz URL'yi kullanacaktır.

Domain almanın yanı sıra Hosting edinme de yine öncelikleriniz arasında yer almalıdır. Sitenizin erişime açık olması için sahip olacağınız Hosting sayesinde, siteniz dijital platformlar arasında güvenle hizmet vermeye devam edecektir.

E-Ticaret Sitenizin Şirket Türünü Seçin

E-ticaret sitenizin yasal olarak satış yapabilmesi için, bir şirket üzerine kurulmuş olması gerekmektedir. Bu aşamada farklı şirket türleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Şahıs şirketi en çok tercih edilen şirket türlerinden biridir. Hem daha kolay kurulur, hem de maddi açıdan daha ayrıcalıklıdır. Anonim veya limited şirketler de yine değerlendirebileceğiniz şirket türleridir.

Pazarlama Stratejileri Belirleyin

E-ticaret nasıl yapılır sorusunun belki de en önemli yanıtı, doğru pazarlama stratejisidir. İşletmeniz için müşteri kitlesi ve ürün seçimi yaparken mutlaka profesyonel bir ekipten destek almalısınız.

Sitenizi kuracağınız dönem önceliğiniz, doğru bir müşteri kitlesine hitap etmek olmalıdır. Bu sayede ürün satışı için süreci daha da kısaltabilir ve kısa zamanda daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.

E-Ticaret Sitenizi Özelleştirin

Hazır şablonlar veya platformlar şeklinde sahip olabileceğiniz e-ticaret tasarımları arasından seçim yapabilirsiniz. Ancak işletmenizin özgün ve dikkat çeken bir görünüme sahip olması için, kendi tasarımınızı da yapabilirsiniz.

E-ticaret tasarımları ile ilgili profesyonel destek almak için, IdeaSoft ekibimiz ile çalışabilirsiniz. Etkileyici bir görsel tema ve kullanıcı dostu bir e-ticaret sitesi, müşterilerin sizi tercih etmesini sağlayacak en önemli faktörlerden biridir.

Ürünleri ve Görselleri Sitenize Yükleyin

Satışını yapmak istediğiniz tüm ürünlerin, kaliteli görseller ve detaylı, gerçek açıklamalar ile sitenizde yer alması gerekmektedir. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise; doğru kategori ve doğru ürün yerleşimidir.

Online alışveriş deneyimine sahip olan müşterileriniz, kategoriler arasında aradıkları ürüne çok kısa bir zamanda ulaşmak isterler. Ayrıca sitenizin kategoriler şeklinde ürünleri tanıtması, daha şık ve profesyonel bir görünüm de sunacaktır.

Ürünlerin görsellerinin oldukça kaliteli ve gerçek olmasına dikkat etmelisiniz. Başlıklar, açıklamalar ve ürünleri müşterilere tanıtacak tüm detayların site içerisinde yer almasına özen göstermelisiniz.

Ödeme Yöntemlerini ve Kargo Alternatiflerini Belirtin

Sanal POS ile ödeme yöntemi, müşterilerin en çok tercih ettiği ve güvenilir yöntemlerden biridir. Sitenizde ödeme yöntemleri içerisinde mutlaka sanal POS yöntemlerini kullanmalısınız. Hazır ödeme yöntemleri de yine sıklıkla tercih edilen seçeneklerden biridir.

Ödeme yöntemleri ne kadar fazla çeşitliliğe sahip olursa, müşterileriniz için daha ayrıcalıklı bir hizmet sunmuş olursunuz. Anlaşma yaptığınız kargo şirketlerini de mutlaka sitenizde belirtmelisiniz. Ürünlerin tahmini kaç gün içinde kargolanacağı bilgileri kesinlikle yer almalıdır.

E-Ticaret Sitesi Açmak İçin Gerekenler

İşletmeniz için kendi e-ticaret sitenizi kurmak, zorlu bir süreç gibi gelebilir. IdeaSoft sayesinde artık profesyonel olarak hazırlanmış olan e-ticaret platformlarına sahip olabilirsiniz. E-ticaret tapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgi ve araçlara, IdeaSoft üzerinden ulaşabilirsiniz.

Satacak ürünlerinizi online platform üzerinden müşterileriniz ile buluşturmak için, hazır e-ticaret platformlarını tercih edebilirsiniz. Marka ve işletmenize uygun bir alan adı alarak, hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ticaret nasıl yapılır sorusu kadar merak edilen, site kurarken gerekenler listemize mutlaka göz gezdirmelisiniz. E-ticaret açmak için ihtiyacınız olanlar şunlardır:

  • İşletmenizde bulunan veya internet üzerinde satmayı düşündüğünüz ürünler, görselleri ve ürün ayrıntıları,
  • Stoklu satış yapmayı düşünüyorsanız, ürünlerinizi muhafaza edeceğiniz bir depo alanı,
  • Daha uygun fiyatlı bir gönderim için kargo firmaları ile yapacağınız anlaşmalar,
  • Şirketinizin yasal olarak satış yapabilmesi için gerekli olan vergi belgeleri,
  • E-ticaret sitesini açmak için profesyonel olarak çalışan bir altyapı firması,
  • E-ticaret sitesi platformu,
  • Sitenizin onaylanmış alan adı, logosu ve sloganı,
  • Hosting hizmetidir.

Yukarıda sıralamış olduğumuz faktörler, e-ticaret sitesi açacağınız zaman mutlaka ihtiyacınız olacak ana maddelerdir. Sitenizin içeriği, satacağınız ürünlerin çeşidi veya sitenizin satış politikalarına göre ihtiyacınız olan belgelerde farklılıklar olabilir.

E-ticaret nasıl yapılır ve site kurulumu sırasında nelere ihtiyacınız olacağına yönelik tüm yanıtlara, uzman ekibimiz aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

(BÜLTEN)
Paylaş