havadurum

E-Devlet'ten üniversite kaydı nasıl yapılır? E-Devlet'ten üniversite kaydı yapma 2023

Üniversite kayıtları E-Devlet üzerinden 28 Ağustos tarihinde başladı. Üniversiteye gidecek olan öğrenciler, e-devletten nasıl kayıt olacaklarını merak ediyor. Peki E-Devlet'ten üniversite kaydı nasıl yapılır? Kayıt sorgulama nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

863

Üniversite kayıtları E-Devlet Turkiye.gov.tr üzerinden 28 Ağustos tarihinde başladı. Üniversite E-Kayıt işlemi, 28 Ağustos Pazartesi günü online olarak alınıyor. İnternet üzerinden E-Kayıt sistemi aracılığıyla kayıt alan pek çok üniversite, öğrencilerin fiziki olarak kayıt bürolarına gelme zorunluluklarının önüne geçiyor. Üniversite kaydını E-Devlet'ten yapacak öğrencileri, beş adım bekliyor. İşte detaylar...

E-Devlet'ten üniversite kaydı nasıl yapılır?

  • Üniversite kayıtları için adayların öncelikli olarak E-Devlet şifresi edinmesi gerekiyor. E-Devlet şifresi olan öğrenciler aşağıdaki yolu izleyebilirler.
  • http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan "Sisteme Giriş" bağlantısına tıklayın.
  • Bu aşamada adres kısmında https://giris.turkiye.gov.tr yazdığından ve güvenli bağlantı simgesinin aktif olduğundan emin olun.
  • Kullanmak istediğiniz kimlik doğrulama yöntemini seçerek ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Kullanmanız gereken hizmetin adı "Üniversite E-Kayıt" hizmetidir.

Sisteme Giriş işleminizi tamamladıktan sonra, "e-Hizmetler" bağlantısına tıkladıktan sonra gelen listede "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" altında bulunan "Üniversite E-Kayıt" bağlantısına tıklayarak veya, site içi arama kutusuna "E-Kayıt" yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki "Üniversite EKayıt" bağlantısına tıklayarak veya, Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yokuniversite-ekayit yazarak ulaşabilirsiniz.

Üniversite kayıt belgesi nasıl sorgulanır?

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra hizmete tekrar girildiğinde; kayıt olduktan sonra hizmete tekrar girdiğinizde yerleştirme ve kayıt bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Kayıt esnasında oluşturulan barkodlu belgenize "üniversite e-kayıt belge sorgulama" hizmetine girerek ulaşabilirsiniz.
(Esra Güller)

Paylaş