havadurum

Dünyanın En İyi Oyunu Hangisi? 2024 Yılında Oynamanız Gereken 5 Oyun

1631

Dünyanın en iyi oyunu hangisi? Bu soru, oyun tutkunlarının kafasını kurcalayan bir soru. Her yıl yüzlerce oyun piyasaya sürülüyor, ancak hepsi aynı kalitede değil. Bazı oyunlar, grafikleri, hikayesi, oynanışı ve yenilikçiliği ile öne çıkıyor. Peki, 2024 yılında oynamanız gereken dünyanın en iyi oyunları hangileri? Bu yazıda, sizin için seçtiğimiz 5 oyunu tanıtacağız. Bu oyunlar, hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan yüksek puanlar almış, hem de popülerliğini korumuş oyunlar. İşte, dünyanın en iyi oyunu olmaya aday 5 oyun:

1.Elden Ring

Elden Ring, FromSoftware tarafından geliştirilen ve Bandai Namco tarafından yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunu. Oyun, ünlü yazar George R.R. Martin’in de katkıda bulunduğu karanlık ve fantastik bir dünyada geçiyor. Oyuncular, at sırtında veya yaya olarak geniş bir açık dünyayı keşfedebiliyor, çeşitli düşmanlarla ve patronlarla savaşabiliyor, silah, zırh ve büyü gibi özelleştirme seçeneklerinden yararlanabiliyor. Oyun, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlara sahip. Elden Ring, 2024 yılının Ocak ayında PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One ve PC için çıkacak. Oyun, IGN tarafından tüm zamanların en iyi aksiyon oyunu olarak gösteriliyor.

2. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Nintendo tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir aksiyon macera oyunu. Oyun, Zelda serisinin 35. yıl dönümü için özel olarak hazırlandı. Oyun, serinin önceki oyunlarından farklı olarak, zaman yolculuğu özelliğine sahip. Oyuncular, kahraman Link olarak, geçmiş ve gelecek arasında gidip gelebiliyor, farklı zamanlarda farklı olaylar yaşayabiliyor, farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor. Oyun, hem 2D hem de 3D grafiklere sahip. Oyun, 2024 yılının Mart ayında Nintendo Switch için çıkacak. Oyun, Onedio tarafından tüm zamanların en iyi RPG oyunu olarak gösteriliyor.

3. Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns, Firaxis Games tarafından geliştirilen ve 2K Games tarafından yayınlanan bir strateji oyunu. Oyun, Marvel evreninde geçiyor, ancak daha karanlık ve gizemli bir tonu var. Oyuncular, Marvel kahramanlarından oluşan bir takımı yönetiyor, Lilith adında eski bir kötülükle savaşıyor, kendi karakterlerini yaratabiliyor, diğer kahramanlarla ilişkiler geliştirebiliyor. Oyun, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlara sahip. Oyun, 2024 yılının Mayıs ayında PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch ve PC için çıkacak. Oyun, AhaSlides tarafından tüm zamanların en iyi strateji oyunu olarak gösteriliyor.

4. Resident Evil 7

Resident Evil 7, Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir korku oyunu. Oyun, Resident Evil serisinin yedinci ana oyunu. Oyun, ilk kez seride, birinci şahıs bakış açısıyla oynanıyor. Oyuncular, Ethan Winters adında bir karakteri kontrol ediyor, kayıp eşi Mia’yı aramak için Louisiana’da terk edilmiş bir çiftliğe gidiyor, burada Baker ailesi adında bir grup psikopatla karşılaşıyor. Oyun, hem klasik hem de yeni nesil korku unsurlarını bir araya getiriyor, hem aksiyon hem de bulmaca odaklı. Oyun, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlara sahip. Oyun, hem normal hem de sanal gerçeklik (VR) olarak oynanabiliyor. Oyun, 2024 yılının Temmuz ayında PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One ve PC için çıkacak. Oyun, Red Bull tarafından tüm zamanların en iyi korku oyunu olarak gösteriliyor.

5. Hades 2018

Hades 2018, Supergiant Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir bağımsız oyun. Oyun, Yunan mitolojisinde geçiyor, oyuncular, Hades’in oğlu Zagreus olarak, yeraltı dünyasından kaçmaya çalışıyor, çeşitli tanrılarla ve yaratıklarla karşılaşıyor, farklı silahlar ve yetenekler kullanabiliyor. Oyun, bir rogue-like oyunu, yani her ölüm sonrası oyun sıfırlanıyor, ancak oyuncu bazı geliştirmeleri koruyabiliyor. Oyun, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlara sahip. Oyun, 2024 yılının Eylül ayında PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch ve PC için çıkacak. Oyun, IGN tarafından tüm zamanların en iyi bağımsız oyunu olarak gösteriliyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş