havadurum

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Çanakkale’ye geliyor!

Dünya'nın sayılı sualtı fotoğrafçılarından biri olan Alex Dawson "Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı" için Çanakkale’ye geliyor.

657

Çanakkale “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı” için önemli konukları ağırlayacak. Dünyaca tanınan, başarılı sualtı fotoğrafçısı Alex Dawson,”Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı” için Çanakkale’ye gelecek. 20 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da Kilitbahir iskelesinden sualtı parkına doğru hareket edecek olan Dawson, basın mensuplarıyla bir araya gelecek. Alex Dawson, balina avının ardından yaşananları inceleyen 2023 yılının sualtı fotoğrafçısı seçilmişti.

Alex Dawson kimdir?

Balina avcılığının yıkıcı etkisini gözler önüne seren fotoğrafıyla Alex Dawson, jürinin beğenisini kazandı. 6.500'den fazla katılımcının arasından sıyrılan Dawson'ın fotoğrafı, sadece sanatsal açıdan değil, aynı zamanda duygusal gücüyle de etkiledi.

Yılın Sualtı Fotoğrafçısı yarışması, denizlerin, göllerin, nehirlerin ve hatta yüzme havuzlarının gizemli dünyasını keşfeden fotoğrafçıları ödüllendiren bir organizasyondur. Her yıl İngiltere'de düzenlenen bu yarışmaya dünyanın her yerinden fotoğrafçılar katılıyor. Yarışmada Makro, Geniş Açı, Davranış ve Batık gibi kategorilerin yanı sıra Britanya sularında çekilen fotoğraflar için özel bir kategori de yer alıyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş