havadurum

Dünya Eczacılar Günü ne zaman? Eczacılar Günü ne zaman kutlanır?

Eczacılar Günü, 14 Mayıs ya da 25 Eylül tarihleri ile gündemde yer alıyor. Her yıl iki farklı tarih ile gündeme gelen Eczacılar Günü’nün hangi gün olduğu araştırılıyor. Peki Eczacılar Günü ne zaman?

1458

Dünya Eczacılık Günü ya da Eczacılar Günü olarak bilinen bu özel günün tarihi merak konusu oldu. Peki, Eczacılar Günü ne zaman? Normalde her yıl 14 Mayıs tarihinde kutlanan ancak 2009 yılında kongre esnasında 25 Eylül olarak kabul edilen Dünya Eczacılık Günü, ilaçların hastalara ulaştırılmasında büyük emek sarf eden eczacılar için kutlanıyor. 2009 yılının ardından Dünya Eczacılar Günü 25 Eylül’de kutlanmaya başlandı.

Dünya Eczacılar Günü nedir?

Dünya Eczacılar Günü, Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun (FIP) kuruluş tarihi olan 25 Eylül’de tüm dünyada kutlanan bir gündür. Bu gün, eczacılık mesleğinin önemini ve değerini vurgulamak, eczacıların toplum sağlığına katkılarını tanıtmak ve eczacılıkla ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla ilan edilmiştir.

Dünya Eczacılar Günü ne zaman kutlanır?

Dünya Eczacılar Günü, her yıl 25 Eylül’de kutlanır. Bu tarih, 2009 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi’nde delegasyon tarafından önerilmiş ve oy birliği ile kabul edilmiştir. Ülkemizde ise eczacılık mesleğinin başlangıcı olarak kabul edilen 14 Mayıs 1839 tarihinde Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’de (Askeri Tıp Mektebi) ilk eczacı sınıfının açılması esas alınarak, 14 Mayıs “Eczacılık Günü” olarak kutlanmaktadır.

(Nilay Günay)

Paylaş