"Dünümüz bugünümüz ve yarınımız Çanakkale"

2728

AK Partili Av. Bülent Turan, 28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kitle örgütleri ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Gerçekleşecek olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında; Çanakkale`de sandık eğitim programına katılan Av Turan`a; AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, önceki dönem milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş ve İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder ile partililer eşlik etti. Av. Turan öte yandan Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği`ni (ÇEMLİS-DER) ziyaret etti. Turan seçim çalışmaları kapsamında; "Ümit ediyorum yine kazasız belasız herkesin katıldığı, katılımın büyük olduğu, şık örnek demokratik bir süreci hep beraber yaşarız" dedi.

Turan, Endüstri Meslek Lisesi Mezunları ile buluştu
İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında ziyaretlerine devam eden AK Parti Başkan Vekili Av. Bülent Turan, Esenler Mahallesi`nde bulunan Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaret esnasında konuşma yapan Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Yöneticisi Hasan Hüseyin Güneş, Turan`ın Endüstri Meslek Lisesi`ne sahip çıkmasından ötürü teşekkürlerini dile getirerek; "2017 yılı 14 Nisan Cuma günü sayın Bülent Turan, dernek başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte okulumuzu ziyaret etti. Başkanımız sayın Ahmet özel bey ve yönetim kurulumuz, okulda çok sıcak karşılandı. Başkanımız sayın vekilimize bu binanın taşınması durumunda eğitim ve öğretimin aksayacağından bahsetti ve bununla birlikte bilgiler verdi. Taşınması durumunda okulumuzun makine ve teçhizatlarının zarar göreceğinden bilgiler verdi. Bu aksatlıkların olmaması, eğitimin aksamaması için sayın Bülent Turan`dan yardım talep etti. Ve hiç unutamayacağımız bir şey oldu; günlerden Cuma olduğu için okulda bayrak merasimi vardı, birlikte istiklal marşını söyleyerek törene katıldılar, bunlar bizde hatıra olarak sonsuza kadar kalacaktır. Bülent Turan bey, dernek başkanımızla görüşmesinde dernek başkanımıza şunu söyledi; ben kaldığım sürece bu okulu buradan kimse taşıyamaz dedi. Bu sözüyle beraber, biz şu kanaatteyiz ki; sayın Turan noktayı koydu, okulumuza sahip çıktığı için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sayın vekilim, göstermiş olduğunuz kararlığınızdan dolayı size bir plaket takdim etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Turan; "Ümit ediyorum katılımın büyük olduğu bir seçim süreci yaşarız"
14 Mayıs`ı geride bıraktıklarını belirten Av Turan; "Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Değerli mezunlar derneği yöneticilerimiz biliyorsunuz bir seçim dönemindeyiz bugün biz seçim dışında bir nefes almak için derneğimizin davetiyle buraya geldik. Zaten 3 dönem kural gereği partimizin burada aday değiliz ama memlekete olan borcumuz var kuruma olan saygımız var elimizden geldiğince adaymış gibi il ve ilçelerimizde gayret edip program yapıyoruz. Dün Lapseki`de Geyiklideydik yarın Biga Yenice tarafında olacağız. Bir derdimiz var bu ülke daha iyi olsun istiyoruz yatırım yapmak istiyoruz ülkemizi büyütmek istiyoruz o yüzden buralardayız. 14 Mayıs`ı geride bıraktık 14 Mayıs kim kime oy vermişse baş göz üstüne milletimizin demokratik tercihiyle meclis çoğunluğu meclisin kendi yönetimi oluşturuldu. Birkaç gün sonra da başkanlık seçimi inşallah yine sorunsuz şekilde bitecek Türkiyemiz 5 sene bir daha seçim gündemlerine uğramadan normal yoluna devam edecek diye düşünüyorum. Ümit ediyorum yine kazasız belasız herkesin katıldığı katılımın büyük olduğu şık örnek demokratik bir süreci hep beraber yaşarız. Milletimiz ne derse başımızın üstüne ama ben milletimizin irfan sahibi olduğunu izan sahibi olduğunu vefa sahibi olduğu düşünüyorum meclis çoğunluğunu başkanlıkla uyumunun bu ülkeye de çok büyük fayda sağlayacak kanaatindeyim. Türkiyemiz eski yıllardaki gibi kavga gerginliklerin değil uyum içerisinde temiz düzgün bir dönem yaşamasını ümit ediyorum. " ifadelerini kullandı.

"Dünümüz Çanakkale`ydi bugünümüz Çanakkale yarınımız Çanakkale"
Hangi partiden, hangi ilçeden demeden talep varsa destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Turan; "Sizi yormayacağım ama köprümüz 100 yıllık bir meseleydi geride kaldı, Küçükkuyu hattındaki tünellerimiz çok uzun yılların meselesiydi geride kaldı, yollarımız, doğalgaz kampanyamız her alanda hamdolsun bölgemizin altyapısını büyük değer kattığımızı düşünüyorum. Belediyelerimizin talepleri olduğunda hangi partiden hangi ilçeden demeden talep varsa destek olmaya çalıştık. Hangi partiden olduğuna bakmaksızın Çanakkale`nin tüm makul yaklaşımlarına destek olduk. Bize uyumsuz diyenler bize anlaşılamaz diyenler iletişime kapalı diyenler ya talebi yanlıştır ya da kötü niyetlidir yoksa bir daha söylüyorum 7-8 yıl önce sayın başkan okulda sıkıntı var gel dedi koşarak gittik. Aynı şekilde tüm belediyelerin bize talebi olduğunda altını çiziyorum makul haklı kamu menfaatine bir talepse omuz vermeyi bir görev bildik. Çok kıymetli bir dönem yaşadık bu süre içerisinde sağlık yatırımları kadar altyapı yatırımları kadar eğitim başlığını özel değerlendirdik biz mezunlar derneği olduğumuzdan dolayı bunu söylemek istiyorum ilçelerimize bakın ilimize bakın nerdeyse bütün okullarımızın ya depreme dayanıklılığını güçlendirdik ya yeniledik birkaç ufak problemler dışında büyük oranda okul altyapısını çözdük. Sadece okula dört duvar olarak bakmadık bölgemizde okulların yanına sağlık yatırımı olsun diye spor yatırımı olsun diye özel kampanya başlattık çok sayıda yeni okulumuz özellikle mutlaka yanına pansiyonu olur ya futbol sahası olur ya da spor sahası olur okullarımızın nefes alma alanı olsun dedik. İlçelerimizde özellikle. Kıymetli bir dönem yaşadık inşallah bundan sonraki dönemde de bu kaldığımız yerden tüm arkadaşlarımız devam eder keyifli bir dönem geçiririz. Ben Çanakkale`nin evladıyım burada doğdum okul için İstanbul`a gittim tekrar burada görev aldım 3 dönem vekillik yaptım burada çok az kişiye nasip olur. Dünümüz Çanakkale`ydi bugünümüz Çanakkale yarınımız Çanakkale olacak inşallah" dedi.

Turan, sandık eğitim programına katıldı
Turan seçim çalışmalarına, Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonu`nda düzenlenen sandık eğitim programına katılarak sürdürdü. Sandık eğitim programında seçime ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Turan; Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun internette yayın yapan bir kanalda kendisine yöneltilen soruları yanıtladığını hatırlatarak; "Kılıçdaroğlu`na, kendisinin SSK Genel Müdürü olduğu dönemle alakalı bir soruya verdiği yanıtı eleştiren Turan, "Soruyu soran diyor ki, `Siz SSK Genel Müdürü olduğunuz dönemde 10 aylık torununuzu sigortalı yaptınız, bu ayıp değil mi?` Kılıçdaroğlu da cevap veriyor, `Ben yapmadım, oğlum yaptı` Yayında bunu söyledi. Bugün oğlunu satan yarın ne yapmaz bu ülkeye? Bu adamlardan başkan falan olmaz. Hani babana bile güvenme diyorlar ya, tam örneği yani. Bunlara güven olmaz" şeklinde konuştu.

Turan; "Sandığa sahip çıkacağız"
28 Mayıs`ta yapılacak ikinci tur için sandığa sahip çıkmaları çağrısında bulunan Turan; "Bu seçimde bu yanlış adamlara ülkeyi emanet etmeyeceğiz. Az önce yolda gösterdiler, 14 Mayıs sonrası milliyetçiliği aklına gelen Kılıçdaroğlu, Sayın (Recep Tayyip) Erdoğan`a büyük bir terbiyesizlik yaparak, `namertsin` falan diyerek `sen terörle beraber yol yürüyorsun` demiş. Arkadaşlar bu ülkede kimin terörle çok sert mücadele ettiğini, İHA`sıyla, SİHA`sıyla, ordusuyla terörü mahvettiğini hem FETÖ`yü hem PKK`yı hem de İŞİD`i yerle bir ettiğini, kimin de biz FETÖ`ye, PKK`ya, IŞİD`e saldırırken tezkere `hayır` dediğini, yanında durduğunu herkes biliyor. Dün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu aynı programda soru soruyorlar, `PKK kurucusu Sakine Cansız öldürüldüğünde siz tweet atarak başsağlığı dilediniz, taziyede bulundunuz` diyorlar. El cevap, diyor ki Kaftancıoğlu, `Ben kadınım, öldürülen kadın, insan haklarından dolayı bunu söyledim` diyor. Peki Aybüke öğretmen kadın değil miydi? Yasin Börü gencimiz değil miydi? Bebeklerimiz, gençlerimiz ölürken, şehit olurken neden aklınıza insan hakları gelmedi? Bir insan PKK kurucusu öldürüldü diye taziyede bulunup da CHP`nin, sözüm ona Atatürk`ün kurduğu partinin il başkanı olabilir mi Allah aşkına? O yüzden diyorum, sandığa sahip çıkacağız. Bu yanlış adamlara, yanlış insanlara bu ülkenin emanetini teslim etmeyeceğiz" dedi.
(Damla Yeltekin - Duygu Yılmaz)

Paylaş