Dr. Özkan, ilk yardımın önemini anlattı

Biga Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Gönül Vuran Özkan, 14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamayla herkesin her an ilk yardıma ihtiyaç duyabileceğinin altını çizdi.

408

Biga Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Gönül Vuran Özkan, halkın farkındalığını artırmak adına 14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü konusunda açıklamalarda bulundu.

Uzm. Dr. Özkan “İlk Yardım, yaşanan herhangi bir kaza ya da durumda sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, olay yerinde durumun daha da kötüye gitmesini önlemek amacı ile yapılan uygulamadır.

İlk yardım farkındalığını artırmak, kişileri ilkyardım öğrenmeye motive etmek ve bilinçlendirilmelerini sağlamak amacıyla 'Dünya İlk Yardım Günü" her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü kutlanmaktadır.

Herkes her an, herhangi bir yerde, bir kaza veya yaralanma sonucu ilk yardıma ihtiyaç duyabilir. Yaşam ile ölüm arasındaki süreçte ancak ilk yardım bilgisi bizlere hayati derecede yardımcı olabilir.

İlkyardımın öncelikli amaçları;

- Hayati tehlikeyi ortadan kaldırmak,

- Yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak,

- Yaralının durumunun kötüleşmesini önlemek,

- İyileşmeyi kolaylaştırmak,

- Hayat kurtarmak,

- Durumunu korumak,

- Sakatlıkları önlemek olarak sıralanmaktadır.

Bu amaçları hedeflerken sağlık yardımı çağrılması (112 aranması) unutulmamalıdır.

Her gün evde, iş yerinde, sokakta karşılaşılabilecek olası kaza ve olaylarda uygulanacak basit yöntemlerle yüzlerce hayatı kurtarabileceğimizi hatırlayarak Dünya İlk Yardım Gününü kutluyor, sağlık personellerimize kolaylıklar vatandaşlarımıza da sağlıklı bir yaşam diliyorum.

İlk yardım eğitimi konusunda bilinçlenelim.

Çünkü yaşam için ihtiyaç olan el, sizin eliniz olabilir” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş