havadurum

Doktor tavsiyesiyle başladığı yüzmede altın madalyaları topladı

571
Merkeze bağlı Kepez beldesinde yaşayan milli yüzücü Deniz Şevin Şentuna, 6 aylıkken yüksek ateş nedeniyle havale geçirdi. Şentuna`ya götürüldüğü hastanede mental retardasyon (zeka geriliği) tanısı konuldu. Yıllar geçtikçe hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı yaşayan Şentuna için doktorlar, yüzme tavsiyesinde bulundu. Şentuna, 6 yaşında Akademi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Serap Elibol nezaretinde yüzme öğrendi, yarışlara katılmaya başladı. İlk altın madalyasını Çanakkale`de özel sporcular kategorisinde sırt üstü stilinde kazanan Şentuna, 2016 yılında da ilk kez milli yüzücü olarak İtalya`da Avrupa Şampiyonası`na katıldı. Şentuna, bugüne kadar Türkiye ve Avrupa`da katıldığı müsabakalarda sırt üstü, serbest, kelebek, kurbağa, karışık stilde 123`ü altın, 9`u gümüş ve bronz, toplam 132 madalya kazandı.
Verdiği sözü tuttu, fransa`da 3 altın madalya kazandı
Özel sporcu Deniz Şevin Şentuna, 2014 yılında Çanakkale`ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a verdiği sözü de yerine getirdi. Kendisinden şampiyonluklar beklediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan`a, `dünya şampiyonu olacağım` diye söz veren Şentuna, Fransa`nın Montluçan kentinde 10-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen VIRTUS Dünya Yüzme Şampiyonası`nda, 800 metre serbestte 12.15.50`lik, 200 metre kurbağalamada 3.49.44`lük ve 200 metre sırtüstü stilde 3.13.86`lık derecelerle 3 altın madalya alarak Türkiye`nin gururu oldu.
Madalyalarıyla Erdoğan`ın yanına gitmek istiyor
Madalyalarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın yanına gitmek istediğini belirten Şentuna, "Şampiyon olunca ağlayacak gibiydim. Kazandığım şampiyonlukla çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Bana destek olan herkese teşekkür ederim. Artık hedefim 2024 yılında Paris`teki olimpiyatlarda şampiyon olup, altın madalya kazanmak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Çanakkale`de görüştüğümde dünya şampiyonluğu sözü vermiştim. Dünya şampiyonu oldum ve kendisiyle görüşeceğim" dedi.
Hedefi olimpiyatta altın madalya
Şentuna`nın antrenörü Serap Elibol ise, "12 yıldır Deniz ile beraber çalışıyoruz. Özel sporcu olmasından dolayı birebir özel dersler yapıyoruz. Günde ortalama 4 bin metre yüzerek, şampiyonalara hazırlanıyoruz. Çoğu zaman çift antrenman yapıyoruz. Dünya şampiyonasına zaten hazırdık ve 3 altın madalya kazandık. Bize her zaman destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu`na ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanımız Birol Aydın`a teşekkür ederim. Bundan sonraki hedefimiz; 2022 yılında mart ayında Almanya ve temmuz ayında ise Polonya`daki şampiyonalarda alacağımız derecelerle birlikte 2024`te Paris`te yapılacak olan olimpiyatlara katılmak ve şampiyon olmak. İnşallah o günleri de görürüz. Deniz ile bir hayalimiz var. Olimpiyatlarda altın madalya kazanıp, Eyfel Kulesi`nde fotoğraf çektirmek istiyoruz" diye konuştu.
(DHA) 
Paylaş