Doğayla iç içe iftar buluşması

Üçpınar köyü muhtarlığı ve AKFEN Yenilenebilir Enerji ev sahipliğinde, il ve ilçe protokolü ile birlikte yöre halkı doğa ile iç içe bir iftar sofrasında bir araya geldi.

655

Lapseki ilçesine bağlı Üçpınar köyünde, muhtarlık ve AKFEN Yenilenebilir Enerji ev sahipliğinde bir iftar yemeği düzenlendi.

İftara Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, Orman İşletme Müdürlüğü şefleri, Umurbey ve Lapseki Jandarma Komutanlıkları, siyasi parti ilçe başkanları ile Kangırlı, Hacıgelen, Harmancık, Çamyayla, Eçialan muhtarları ve Üçpınar köyü halkı iştirak etti.
Ormancılık Haftasını kutladığımız, baharın habercisi Nevruz günlerinde şirket bünyesinde görevli Kuş Gözlemcisi ve Fotoğrafçı Cenk Polat'ın 6 yıl boyunca Çanakkale ekosisteminde görüntülediği eşsiz güzellikteki kuşların fotoğraflarından oluşan sergi programı sonrası iftar yemeğinde tüm paydaşların hoş sohbeti eşliğinde doğa dostu iftar programı düzenlendi.

Oruçların açılmasının ve hep birlikte edilen duaların ardından bir konuşma yapan Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk “Kıymetli muhtarımıza ve Burak Bey'e çok teşekkür ediyoruz bugünkü organizasyonu gerçekleştirdikleri için. Çok güzel bir akşam, çok güzel bir an yaşamış olduk hep birlikte. Ramazan'ın bütünlüğünü, bereketini görmüş olduk.

Burak Bey'e de aynı zamanda Üçpınar köyümüze ve ilçemize yaptıkları hizmetlerden dolayı ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bayramımız da yaklaşmakta. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.” dedi.
Şirket yetkilisi Burak Solmaz ise "Çanakkale ilçe ve köyleri Türkiyemizin nadide lokasyonlarından. Yenilenebilir enerji üretimi ile birlikte yerel istihdamın ve köylerin sürdürülebilir yatırımlarının herzaman destekçisi olacağız." dedi.

Türkiye'nin yedi farklı coğrafyasında, onlarca ilde geleceğe temiz ve yerli enerji yatırımları yaptıklarını belirten Solmaz şunları söyledi: "Tüm paydaşlarla komşuluk ilkesi gereğince iyi ilişkiler yaşamanın onuru ve haklı gururundan yaşıyoruz. Bu hafta içerisinde Eçialan Köyü İlkokulunda öğrenci ve öğretmenlerle ağaç dikim etkinliği gerçekleştirdik. Akabinde bu akşamki serginin Çanakkale ilinin ekosisteminde doğa dostu yatırımlarla kardeşçe yaşayan eşsiz güzellikteki kuşların büyüleyici renklerinin kayıt altına alınması ve paydaşlara sergilemekten de büyük memnuniyet duyuyoruz.

Çanakkale ilini ve halkını cok seviyor; bu bölgedeki yaşanmışlıkların ve ilişkilerin hatrı her zaman kalbimizde olacak. Herkesin bayramını tebrik ediyoruz."

Üçpınar köyü Muhtarı Metin Demirtaş da Ramazan'ın özünün birleşmek olduğunu, bunu da böyle güzel bir etkinlikle yaşamaktan mutlu olduklarını söyledi.

İftar yemeğine katılan muhtarlar manevi değerlerimizin gerekliliği olan komşuluk bilincini AKFEN şirketi ile herzaman yanlarında hissettiklerini köy muhtarları erken bayram buluşmasında bu güzel buluşmadan duydukları memnuniyetleri dile getirdiler.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş