Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ahilik geleneğinin yüzyıllardır önemini koruduğunu ve esnaflık geleneğinin Biga’da nesilden nesile aktarıldığını vurguladı.

127

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Ahilik Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, Ahilik kültürünün köklü değerlerine dikkat çekti. Ahiliğin, güzel ahlak, sevgi, saygı ve yardımlaşma üzerine kurulu bir gelenek olduğunu belirten Doğan, Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli’nin düşüncelerinin, günümüzde de yol gösterici olduğunu ifade etti.

"Biga'mız da geçmişten bugüne esnaflık geleneği ile dikkat çekmektedir"

Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumaktadır diyen Biga Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan; “Güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen, Ahilik Teşkilatının Kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin düşünceleri ve Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir.

Ahilik kültür ve prensiplerinin yaşatılması ve geleceğe taşınması, bütün insanlık için faydalı sonuçlar doğuracaktır. Esnaf ve sanatkârın Piri Ahi-Evran'ın 'Akıl ve Ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.' vizyonu bizim de misyonumuz olmaya devam edecektir. Biga'mız da geçmişten bugüne esnaflık geleneği ile dikkat çekmektedir. Çevre il ve ilçelerden esnaflık öğrensin diye ailelerin çocuklarını Biga'mıza gönderdiklerini biliyoruz. Bu, çok kıymetlidir.

Bizleri bir arada tutan yapı taşlarından biri olan Ahilik geleneğini yaşatan tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor, bol bereketli, kazançlı, bolluk içinde işler diliyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş