DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali sona erdi

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) tarafından 4-5-6 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 11. Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali, programa uygun olarak bisikletçilerin Yayla Sahili’nden Mehmet Gemici Cennet Bahçesine geri dönüşleri ile sona erdi.

1611

Yurtiçi ve yurtdışından festivale katılan 37 dernek, kulüp ve oluşuma üye 200 kişi üç gün süren etkinlik boyunca “İzzetiye, Mercan, Dişbudak, Yeşilköy, Beyköy, Suluca, Koruklu, Danişment, Erikli, Mecidiye” bölgelerindeki arazi parkurlarında pedal çevirdi ve Yayla Sahili’ndeki Altunhan Tesislerinde çadırlarıyla kamp yaptı.

Mevsim itibariyle sürüşe uygun bir havada gerçekleştirilen etkinlik boyunca bisikletçiler bölge halkının konukseverliği, coğrafyamız ve özel olarak hazırlanmış “Malkoçoğlu-Battal Gazi-Çiko-Islak Islak ve Dönence” adı verilen parkurların güzelliklerinden etkilendiklerini, festival için çok büyük bir emek harcandığını, bu festivalin ülkedeki en prestijli ve organize festivaller arasında olduğunu, buradan olumlu düşünceler ile ayrıldıklarını ve önümüzdeki yılı şimdiden iple çektiklerini belirtti.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan EŞME, geleneksel hale gelen bisiklet etkinliği ile bölgenin turizm potansiyeline doğa sporlarını da eklemek istediklerini belirterek, “Dernek olarak hem ulusal hem de uluslararası boyutlarda etkinlik düzenleyecek bir deneyim ve takım ruhuna sahip olduklarını bu vesileyle festivalin önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı ve büyük oranda uluslararası düzeyde yer alması için çalışmalarda bulunacağız” dedi.

Eşme, “Kentte yaşamanın olmazsa olmaz yönlerinden birinin de sosyal, kültürel ve sportif anlamda yapılan etkinlikler olduğunu bu tür etkinliklerin kent yaşamına canlılık ve hareket getirdiğini ve desteklenmesi gerektiğini” belirtti.

Eşme, Çağdaş bir kent; yol, su, kanalizasyon çalışmaları olmadan olmaz ama çağdaş bir kent sadece yol, su ve kanalizasyondan da ibaret değildir, dedi. Eşme ayrıca, etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyenlere de teşekkür ederek, şunları ifade etti; Günler öncesinden başlayan koşturma, hazırlık ve özverili çalışmaları sevgi, içtenlik ve emekle yoğurup festivali sorunsuz kılmaya çalışan; ekip uyumu içinde hareket ederek her bir aşamaya yüreğini koyan; yılmayan, yorulmayan, uzak yakın demeden koşup gelen küçüğünden büyüğüne tüm DOÇEK Ailesine en kalbi teşekkürler.

Kaymakamımız Cemalettin Yılmaz nezdinde Keşan Kaymakamlığına; Belediye Başkanı Mehmet Özcan nezdinde Keşan Belediyesine, Emniyet Amirimiz Mustafa Yalçın nezdinde İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, Jan. Yzb. Gökhan Çam nezdinde İlçe Jandarma Komutanlığına, Açılışımıza katılan ve bizleri uğurlayan Belediye Başkan Yardımcısı Bilgin Atlı ve Belediye Meclis üyeleri sayın Çiğdem Çeliktuğ Öztürk ve sayın Işıl Irmak Erel’e, açılış öncesi kamp alanına gelen önceki dönem Belediye Başkanımız sayın Mustafa Helvacıoğlu’na, beldelerinin kapılarını açıp bizleri sımsıcak konukseverlikleriyle misafir eden Mecidiye Köyü Muhtarı sayın Gürkan Akça’ya ve Suluca Köyü Muhtarı sayın Tuncay Kaya’ya,

Festivale desteklerini esirgemeyen, Keşan Prefabrik, Manfred Geldbach Boru ve Bağlantı Elemanları Tic. Ltd. Şti, Keşan Doğa Et, Freysport, Gülenyüz Yapı Malzemeleri, Medelay Bakım ve Güzellik, Genç Yapı Cemali Bakır, Karınca Prefabrik, Trakya Lokmacısı Cem Ünver, Umut Matbaası ve Müzisyen Uğur Altay’a, teknik yardım olarak da Sural Bisiklet’e vermiş oldukları anlamlı destekler için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş