havadurum

Diyanet'i eleştiren Av. Gezen, skandala neden oldu!

770

 Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı 6’ncı Bileşimi yapıldı. Belediye Meclis toplantısında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bayramiç’te yaşanan iki skandal tartışmaya neden oldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan hataların hoş karşılanmadığını belirtti. Gündem dışı konuşmalar sırasında Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Erdal Gezen, Atatürk’ün, 81’inci ölüm yıldönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından anılmadığını ifade etmek için başladığı konuşmasında; “Atamızın vefatının 81’inci yıldönümünü kutladık” dedi. Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Esra Yüksel ise, son dönemde yapılan hataların CHP’li siyasiler tarafından bu kadar eleştirilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Yüksel, hataların herkes tarafından yapılabileceğini belirterek; “Bu aksilik hepimizin başına gelebilir. Erdal arkadaşımız, aynı aksiliği, sizin eleştirdiğiniz durumu yaşadı. Doğruya ‘doğru’, yanlışa ‘yanlış’ diyeceğiz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Av. Gezen, yaptığı hatanın farkında olmadan yapıldığını Meclis Toplantısı’nda açıklayarak; “Bir hukukçu olarak böyle bir hataya düşmemem gerektiğini de ifade ediyorum. Fakat Atatürkçülüğümü, Atatürk’e bağlılığımı hiçbir şekilde sorgulatmam. Böyle bir hatanın bundan sonra olmaması dileğiyle, hepinizden özür diliyorum” dedi. 

 
Skandalı eleştiren Av. Gezen, aynı hataya düştü!
Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Erdal Gezen; “Atamızın vefatının 81’inci yıldönümünü kutladık. Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin kurtarıcısıdır. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve özgürlük anlayışımızı bize veren, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu anlayışı bize aşılayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Trakya’dan Anadolu’nun en ücra köşesine kadar ibadetimizi özgürce yapabilmek imkanını bize tanıdı. Fakat maalesef, Diyanet İşleri Başkanlığı, 29 Ekim’lerde 30 Ağustos’larda olduğu gibi 10 Kasım’da da Ata’mızı, bir cuma hutbesinde rahmetle anmadı” dedi. 
 
“Bu aksilik hepimizin başına gelebilir”
Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Esra Yüksel; “Grup Başkanvekili arkadaşım Sayın Erdal Gezen, Atatürk’ün anma sunumunu yaparken ‘Ata’mızın 81’inci ölüm yıldönümünü kutladık’ dedi. Muhtemelen kayıtlara geçmiştir. Bayramiç’teki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinden sonra oyun havasına geçildi. Burada müthiş bir ciddiyetsizlik yapıldı. 10 Kasım’da Ata’mızın ölümünü andığımız o hüzünlü günde, yine Bayramiç’te siren yanlış çalındı. Yine Bayramiç’te 10 Kasım etkinlikleri her yerde anma olarak düzenlenirken, bazı yerlerde bayram olarak gerçekleşti. Suya bu kadar hassasiyet gösterdiğiniz bir dönemde Bayramiç’in artıma sistemindeki klor makinesi bozulduğu için vatandaşlarımız hastaneye kaldırıldı. Dört olay da Bayramiç’te gerçekleşti. Bu olaylardan üç tanesi tamamen Bayramiç Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Bir tanesi de Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğundadır. Kimin sorumluluğunda olursa olsun, tüm olayların kasıtsız hata ama hiç hoş olmayan hatalar olduğunu düşünüyorum. CHP’li Belediyeye ait hataları görmeyip, sadece 10 Kasım’da metin düzenlemede yaşanan hata üzerinden algı yaratıp, bu kurumun icraatlarını sabote edilmesini hoş karşılamıyorum. Bu aksilik hepimizin başına gelebilir. Erdal arkadaşımız, aynı aksiliği, sizin eleştirdiğiniz durumu yaşadı. Doğruya ‘doğru’, yanlışa ‘yanlış’ diyeceğiz” dedi. 
 
“Bir hukukçu olarak, böyle bir hataya düşmemem gerekiyordu, özür diliyorum”
CHP Grup Başkanvekili Av. Erdal Gezen; “Böyle bir polemiğe mahal verdiğim için hepinizden özür diliyorum. Az önce bir metin okumadım. Spontane bir girişle başladım. ‘Kutlama’ ifadesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36’ncı kuruluş yıldönümü kutlaması, okuma boyumda olduğu için yanlışlıkla bir algı olarak ağzımdan çıkmıştır. Okumaya çalıştığım metinde ‘minnetle ve saygıyla andığımız’ yazmaktadır. Bunun bir polemik konusu yapılmasını üzüntüyle karşılıyorum. Bir hukukçu olarak böyle bir hataya düşmemem gerektiğini de ifade ediyorum. Fakat Atatürkçülüğümü, Atatürk’e bağlılığımı hiçbir şekilde sorgulatmam. Böyle bir hatanın bundan sonra olmaması dileğiyle, hepinizden özür diliyorum” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş