havadurum

Diyabet Hastalığına Dikkat Çekildi

Çanakkale’de bir okul, Dünya Diyabet Günü’nde öğrencilerine hem eğlenceli hem de öğretici bir etkinlik sundu. Tip1 Diyabetli öğrencisi olan Cevatpaşa Ortaokulu, mavi balonlarla diyabetin simgesi olan mavi halka şekli oluşturdu. Ayrıca, Sağlık Müdürlüğü diyetisyenleri tarafından diyabet ve belirtileri hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinliğin sonunda, öğrencilere sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak süt dağıtıldı.

1046

Diyabet, kan şekeri seviyesinin normalden yüksek olması nedeniyle ortaya çıkan bir metabolik hastalıktır. Bu hastalığa dikkat çekmek için, Çanakkale’nin Cevatpaşa Ortaokulu’nda Dünya Diyabet Günü’nde özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Okulun bahçesinde toplanan öğrenciler, mavi balonlarla diyabetin simgesi olan mavi halka şekli oluşturdular. Sağlık Müdürlüğü diyetisyenleri, öğrencilere diyabet ve belirtileri hakkında bilgilendirme yaptılar. Etkinliğin sonunda, öğrencilere sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak süt dağıtıldı.

Mavi Balonlarla Mavi Halka

Çanakkale’nin Cevatpaşa Ortaokulu’nda Tip1 Diyabetli öğrencisi bulunan bir okul, Dünya Diyabet Günü’nde farkındalık yaratmak için özel bir etkinlik düzenledi. Okulun bahçesinde toplanan öğrenciler, mavi balonlarla diyabetin simgesi olan mavi halka şekli oluşturdular. Bu şekilde diyabet hastalığına dikkat çekmek istediler.

Diyabet ve Belirtileri Hakkında Bilgilendirme

Etkinliğe Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Okan ve Başkan Yardımcısı Dr. Özge Sarıbaş da katıldı. Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi diyetisyenleri, öğrencilere diyabet ve belirtileri hakkında bilgilendirme yaptılar. Diyabetin kan şekeri seviyesinin normalden yüksek olması nedeniyle ortaya çıkan bir metabolik hastalık olduğunu, belirtilerinin susama, sık idrara çıkma, yorgunluk, kilo kaybı, görme bozukluğu, yara iyileşmesinde gecikme gibi olduğunu anlattılar. Diyabetin tedavisinde beslenme, egzersiz ve ilaç tedavisinin önemli olduğunu vurguladılar.

Süt Dağıtımı

Etkinliğin sonunda, öğrencilere sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak süt dağıtıldı. Sütün içerdiği kalsiyum, protein, vitamin ve minerallerin kemik, kas, diş ve bağışıklık sistemi sağlığı için gerekli olduğu belirtildi. Öğrenciler, hem eğlendikleri hem de öğrendikleri bu etkinlikten memnun kaldılar.

(Saim Tunçman)

Paylaş