havadurum

Dilek Taşı Dizisi Oyuncuları Kimdir? Dilek Taşı Dizisi Oyuncularının Hayatları

Dilek Taşı dizisi oyuncuları kimler? Karakterleri ve hikayeleri neler? Bu soruların yanıtlarını bu haberde bulabilirsiniz. Dilek Taşı dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri hakkında merak edilenleri öğrenmek için okumaya devam edin.

6886

Kanal D’nin yeni dizisi Dilek Taşı, 4 Eylül 2023 tarihinde ekranlara merhaba dedi. Başrollerinde Salih Bademci, Hazal Subaşı ve Ozan Dolunay’ın yer aldığı dizinin yönetmenliğini Altan Dönmez, senaristliğini ise Can Sinan üstleniyor. Dizi, 1980’li yıllarda yaşanan bir aile dramını ve duygu yüklü bir baba kız hikayesini anlatıyor. Mustafa, karısı Canan ve kızı Cemre ile İstanbul’un gecekondu mahallesinde hayatını sürdürmeye çalışan onurlu bir adamdır. Karısı Canan amansız bir hastalığın pençesindedir. İyileşmesi için acilen ameliyat olması gerekmektedir. Mustafa ise parayı nasıl bulacağını bilemiyordur. Çalıştığı fabrika lokavttan dolayı uzun süredir kapalıdır. Fakat Mustafa ameliyat için gereken parayı bir şekilde bulmak zorundadır. O güne kadar kimsenin önünde boyun eğmemiş, onuru, haysiyeti için yaşamıştır Mustafa. Fakat şimdi yardım istemekten başka çaresi yoktur. Fabrikanın sahibi Yakup Rona’yı bulup aylardır ödenmeyen maaşlarını istemek için yola çıkar. Peki, Dilek Taşı dizisi oyuncuları kimler? Karakterleri ve hikayeleri neler? İşte, Dilek Taşı dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri hakkında merak edilenler.

Dilek Taşı Dizisi Oyuncuları

Salih Bademci (Mustafa Yılmaz)

Dilek Taşı dizisinin başrol oyuncusu Salih Bademci, Mustafa Yılmaz karakterini canlandırıyor. Mustafa, karısı Canan ve kızı Cemre ile gecekondu mahallesinde yaşayan otuzlu yaşlarının başında bir adamdır. Karısı Canan’ın hastalığı nedeniyle büyük bir borç batağına düşer. Fabrikanın sahibi Yakup Rona’dan yardım istemek zorunda kalır.

Salih Bademci, 1984 yılında İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Birçok tiyatro oyununda rol aldıktan sonra ilk dizi deneyimini 2007 yılında Kavak Yelleri ile yaşadı. Ardından Kuzey Güney, Karagül, Vatanım Sensin, Bir Zamanlar Çukurova gibi dizilerde rol aldı.

Hazal Subaşı (Figen Rona)

Dilek Taşı dizisinin diğer başrol oyuncusu Hazal Subaşı, Figen Rona karakterini canlandırıyor. Figen, Yakup Rona’nın kızıdır. Babasının fabrikasında çalışmaktadır. Güzel, zeki ve çalışkan bir kadındır. Mustafa ile tanıştığında ona yardım etmek ister. Ancak aralarında beklenmedik bir aşk doğar.

Hazal Subaşı, 1996 yılında İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2016 yılında Miss Turkey güzellik yarışmasında ikinci oldu. Aynı yıl ilk dizi deneyimini Adını Sen Koy ile yaşadı. Ardından Halka, Zalim İstanbul, Akrep gibi dizilerde rol aldı.

Ozan Dolunay (Kenan Rona)

Dilek Taşı dizisinin diğer önemli oyuncularından Ozan Dolunay, Kenan Rona karakterini canlandırıyor. Kenan, Yakup Rona’nın oğludur. Babasının fabrikasında çalışmaktadır. Yakışıklı, zengin ve şımarık bir gençtir. Figen’e aşıktır ama onu elde edememiştir. Mustafa ile Figen arasındaki ilişkiyi öğrendiğinde çok sinirlenir.

Ozan Dolunay, 1991 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Birçok tiyatro oyununda rol aldıktan sonra ilk dizi deneyimini 2015 yılında Tatlı Küçük Yalancılar ile yaşadı. Ardından O Hayat Benim, Hayat Bazen Tatlıdır, Söz, Bir Zamanlar Çukurova gibi dizilerde rol aldı.

Perihan Savaş (Macide Rona)

Dilek Taşı dizisinin tecrübeli oyuncularından Perihan Savaş, Macide Rona karakterini canlandırıyor. Macide, Yakup Rona’nın eşi, Kenan ve Figen’in annesidir. Zengin ve soylu bir aileden gelmektedir. Kocasına ve çocuklarına çok bağlıdır. Mustafa ile Figen arasındaki ilişkiyi onaylamaz.

Perihan Savaş, 1955 yılında İstanbul’da doğdu. Küçük yaşta oyunculuğa başladı. Birçok sinema ve dizi projesinde yer aldı. Yer aldığı bazı yapımlar şunlardır: Kara Murat, Süpermen Dönüyor, Şalvar Bank, Bizimkiler, Yaprak Dökümü, Karadayı, Kızlarım İçin, Dönence.

Diğer Oyuncular

Dilek Taşı dizisinin oyuncu kadrosunda ayrıca şu isimler yer alıyor:

Mila Lena Naz (Cemre Yılmaz): Mustafa ve Canan’ın kızıdır. 10 yaşında tatlı ve akıllı bir çocuktur. Annesinin hastalığından dolayı çok üzülmektedir.

Elif Doğan (Sevda Rona): Yakup Rona’nın kız kardeşi, Kenan ve Figen’in halasıdır. 40 yaşında bekar bir kadındır. Macide ile arası pek iyi değildir.

Teoman Kumbaracıbaşı (Aras Rona): Yakup Rona’nın kardeşi, Kenan ve Figen’in amcasıdır. 45 yaşında yakışıklı ve karizmatik bir adamdır. Fabrikada yönetici olarak çalışmaktadır.

Özge Özberk (Rüçhan Rona): Aras’ın eşi, Kenan ve Figen’in yengesidir. 40 yaşında güzel ve zarif bir kadındır. Macide ile iyi anlaşmaktadır.

Ömer Toprak Yılmaz (Sinan Rona): Aras ve Rüçhan’ın oğlu, Kenan ve Figen’in kuzenidir. 20 yaşında yakışıklı ve zeki bir gençtir. Üniversite öğrencisidir.

Çiçek Dilligil (Canan Yılmaz): Mustafa’nın eşi, Cemre’nin annesidir. 30 yaşında güzel ve fedakar bir kadındır. Karaciğer kanseri hastasıdır. (Nilay Günay)

Paylaş