havadurum

Dilan Polat Hapisten Çıkacak mı? Akıl Hastanesine Yatırıldı!

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat, cezaevinde yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Polat’ın hapisten çıkması için rapor alıp almadığı merak konusu oldu.

1640

Sosyal medyada fenomen olan ve güzellik merkezleri işleten Dilan Polat, 5 Kasım 2023 tarihinde eşi Engin Polat ve yakınlarıyla birlikte kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Polat çifti, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dilan Polat’ın cezaevinde zor günler geçirdiği ve intihar etmek istediği iddia edildi. Polat’ın son durumu ise gündemdeki yerini koruyor. Peki, Dilan Polat hapisten çıktı mı? Dilan Polat akıl hastanesine yatırıldı mı? Dilan Polat rapor alıp hapisten kurtuldu mu?

Dilan Polat Neden Hastaneye Yatırıldı?

Dilan Polat, tutuklu bulunduğu Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, 29 Aralık 2023 tarihinde ilaçlarının bittiği gerekçesiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Polat’ın hastanede yapılan tetkiklerin ardından yeniden cezaevine götürüldüğü öğrenildi. Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, müvekkilinin psikolojik sorunlar yaşadığını ve intihar etmek istediğini söyledi. Horoz, “Dilan Polat, cezaevinde çok kötü durumda. Kendisine verilen ilaçlar yetersiz kalıyor. Sürekli ağlıyor ve uyuyamıyor. İntihar etmek istediğini söylüyor. Cezaevinde kaldığı süre boyunca kendisine hiçbir şekilde psikolojik destek verilmedi. Bu durumda hapisten çıkması için rapor alması gerekiyor” dedi.

Dilan Polat Hapisten Çıkacak mı?

Dilan Polat’ın hapisten çıkması için rapor alıp almadığı ise merak edilen bir konu oldu. Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, müvekkilinin rapor almak için başvuruda bulunduğunu ancak henüz sonuç alamadıklarını belirtti. Horoz, “Dilan Polat, hastaneye sevk edildiğinde kendisine bir rapor verilmedi. Sadece ilaçlarını yenilediler ve geri gönderdiler. Biz de rapor almak için başvuruda bulunduk. Ancak henüz rapor çıkmadı. Rapor çıkarsa, tahliye talebinde bulunacağız. Rapor çıkmazsa, yargılama sürecini bekleyeceğiz” diye konuştu.

Dilan Polat’ın Suçlamaları Neler?

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kara para aklamak ve vergi kanununa muhalefet etmek suçlarından tutuklandı. Polat çiftinin 27 şirketine de kayyum atandı. Polat çiftinin, yurt dışından getirdikleri kozmetik ürünleri, vergi ödemeden sattıkları ve bu yolla devleti 100 milyon TL zarara uğrattıkları iddia edildi. Polat çiftinin, ayrıca sahte faturalarla kara para akladıkları ve lüks hayatlarını bu yolla finanse ettikleri öne sürüldü.

Dilan Polat, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandıktan sonra cezaevinde psikolojik sorunlar yaşadı. Polat, ilaçlarının bittiği için hastaneye sevk edildi ancak rapor alamadı. Polat’ın avukatı, müvekkilinin hapisten çıkması için rapor almak için başvuruda bulunduklarını ancak henüz sonuç alamadıklarını söyledi. Polat’ın hapisten çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş