"Different but Equal" projesinin ikinci hareketliliği Üsküp'te gerçekleşti

Avrupa Birliği Erasmus+ KA210 Programı kapsamında hibe alan "Different but Equal" (Farklı ama Eşit) adlı projenin ikinci hareketliliği, 23-27 Eylül 2024 tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın Üsküp şehrinde gerçekleştirildi. Etkinlikte, kültürel değişim ve eğitim sistemlerine dair çeşitli faaliyetler düzenlendi.

275

Avrupa Birliği Erasmus+ Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar KA210 Programı kapsamında hibe alan "Different but Equal" (Farklı ama Eşit) adlı projenin ikinci hareketliliği, 23-27 Eylül 2024 tarihlerinde Kuzey Makedonya'nın Üsküp şehrinde gerçekleştirildi. Proje, Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Öğretmeni Esra Erbaş'ın koordinatörlüğünde yürütülüyor ve okul kapasitelerinin geliştirilmesi, öğrencilerin katılımının artırılması, öğretmen ve öğrenciler arasında kültürler arası becerilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında, Romanya, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya'dan proje ortakları da etkinlikte yer aldı. Çanakkale Gazi Ortaokulu'ndan Müdür Yardımcısı Ünzüle Ulus Avcı ile öğrenciler Eslem Öztürk, Deniz Aydın, Gurur Eker ve Yusuf Uçar da hareketliliğe katılan isimler arasında yer aldı.

Kültürel ve eğitsel faaliyetler düzenlendi

Projenin ilk gününde, okul karşılama töreni ile başlayan etkinlikler, buz kırma oyunları ve proje ortağı ülkelerin öğrencilerinin hazırladığı tanıtım sunumları ile devam etti. Ardından katılımcılar, Üsküp'ün simgelerinden Fortress Kalesi, Eski Çarşı, Taş Köprü ve şehir merkezinde gerçekleştirilen kültürel gezilere katıldılar.

Makedonya eğitim sistemi tanıtıldı

İkinci gün, Makedonya'nın eğitim sistemine dair öğrenci sunumları ve sınıf ziyaretleri yapıldı. Ayrıca, geleneksel çocuk oyunları atölyesi düzenlendi. Kültürel etkinlikler kapsamında ise Şehir Meydanı, Mother Teresa'nın Evi ve Üsküp Şehir Müzesi ziyaret edildi.

Farklılıkların tanınması ve ayrımcılıkla mücadele

Üçüncü günde çocuk oyunları atölyeleri aracılığıyla farklılıkları tanıma ve ayrımcılıkla mücadele temaları işlendi. Günün devamında, Matka Kanyonu ve Vrelo Mağarası’na bot turu ile kültürel geziler gerçekleştirildi.

Öğrencilerin ilgi alanları tanıtıldı

Dördüncü gün etkinlikleri, proje ortağı ülkelerin öğrencilerinin ilgi alanlarına dair sunumlarla başladı. Ardından Vodno Dağı, Millenium Cross ve teleferik gezisi ile kültürel etkinliklere devam edildi.

Katılım belgeleri törenle takdim edildi

Projenin son gününde, serbest öğrenci etkinlikleri ve sınıf ziyaretlerinin ardından, ev sahibi ülke tarafından düzenlenen törenle tüm katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş