havadurum

DGS ek tercihleri nasıl, nereden yapılır, ne zaman bitiyor?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci başladı. DGS ek tercihleri nasıl yapılır, nereden yapılır, ne zaman bitiyor? İşte DGS ek tercih kılavuzu ve ek tercih ekranı…

1504

DGS ek tercihleri 29 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin AİS adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecekler.

DGS Ek Tercih Kılavuzu Yayınlandı

ÖSYM tarafından yayınlanan DGS ek tercih kılavuzunda, ek tercih yapacak adayların dikkat etmesi gereken hususlar, boş kontenjanlar, başvuru ücreti ve kayıt işlemleri hakkında bilgiler yer alıyor. Adaylar, kılavuzu inceleyerek kendilerine uygun programları belirleyebilirler. DGS ek tercih kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

DGS Ek Tercih Ekranı Açıldı

DGS ek tercihleri yapmak isteyen adaylar, ÖSYM’nin AİS adresine giriş yaparak tercihlerini elektronik ortamda gerçekleştirebilirler. Adaylar, en fazla 10 program tercih edebilirler. Tercih işlemleri, 4 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. DGS ek tercih ekranına buradan giriş yapabilirsiniz.

DGS Ek Tercih Başvuru Ücreti Ne Kadar?

DGS ek tercih başvurusu için adayların 25 TL ödemesi gerekiyor. Başvuru ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılabileceği gibi; anlaşmalı bankaların internet bankacılığı kullanılarak, banka şubelerinden veya ATM’lerden de yatırılabilecektir.

DGS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS ek tercih sonuçları, ÖSYM tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin sonuç adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecekler. Yerleştirilen adayların kayıt işlemleri ise üniversiteler tarafından yapılacaktır.

(Esra Güller)

Paylaş