Devlet Üniversitelerinde İkinci Öğretim Programları Kapatıldı! YÖK Başkanı Erol Özvar'dan Önemli Açıklama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu.

1067

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Özvar, bu adımın üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik en önemli çalışmalardan biri olduğunu belirtti. Ayrıca vakıf üniversitelerinin de istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüşüm yapması gerektiğini ifade etti.

80 Bin Öğrenci Etkilenecek

Geçen yıl, 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl ise YKS kontenjanlarında da benzer bir düşüş bekleniyor. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjanlar azaltılacak.

Vakıf Üniversitelerinde Yeni Döneme Girildi

Erol Özvar, vakıf üniversitelerinde de ikinci öğretim programlarının yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programların getirilmesi gerektiğini belirtti. Vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını bu doğrultuda yapmaları isteniyor.

Özvar’dan Açıklama Geldi

Özvar, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur," dedi. "Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir."

(ESRA GÜLLER)
Paylaş