havadurum

Devlet Daireleri Çalışma Saatleri Değişiyor! İşte Yeni Düzenleme ve Saatler

Memurları sevindiren mesai saatlerinde değişiklik konusu yeniden gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in gündeminde yer alan düzenleme kabul edildiği taktirde, memurların çalışma saatleri değişecek. Peki, memurlar hangi saat aralıklarında çalışacak? Yeni mesai saatleri nasıl olacak? İşte, merak edilen o soruların yanıtı…

91521

Memurların mesai saatlerine yeni düzenleme! Saatler değişiyor iddiası: 9-5 sistemi artık tarih olacak. Memurların çalışma saatlerine yeni düzenleme getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur mesai saatlerinin sabah 09:00 ile 15:30 arasında olacağını açıkladı. Bu değişiklik, memurların iş saatlerinin daha verimli hale getirilmesi için yapılacak.

Yeni Mesai Saatleri Belli Oldu

Bakan Bilgin, yeni düzenleme kapsamında memur mesai saatlerinin sabah 09:00 ile 15:30 arasında olacağını açıkladı. Söz konusu değişikliğin, memurların iş saatlerinin daha verimli hale getirilmesi için yapılacağı belirtildi. Bilgin önceden yaptığı açıklamasında, Türkiye’deki çalışma saatlerinin güncellenmesi gerektiğinin altını çizmiş ve İngiltere’de uygulanan kısa çalışma süresi uygulamasına dikkat çekmişti. Söz konusu gelişme, çalışanların iş saatlerini daha verimli kılmayı amaçlarken işveren tarafından sorun teşkil edebilecek gibi de duruyor.

Devlet Daireleri Saat Kaçta Açılıyor?

Devlet daireleri çalışma saatleri değişikliği nedeniyle vatandaşlar da işlerini halletmek için resmi dairelere gittiğinde beklemek istemiyor ve önceden mesai saatlerini öğrenmek istiyor. Resmi dairelerde ve kamu kurumları az da olsa değişiklik gösterse de genel olarak 08:30-12:30 ve 13:00-17:00 saatleri arasında çalışmaktadır. Ancak yeni düzenleme ile birlikte bu saatler değişebilir. Bu nedenle devlet daireleri ile ilgili işiniz varsa gitmeden önce telefon ile arayıp bilgi almak en doğru tercih olacaktır.

(YUNUS ERZİNCANLI)
Paylaş