havadurum

Depremin yaralarını birlikte saracağız

342
Kahramanmaraş`ın Pazarcık İlçesi`nde 7.7 şiddetinde meydana gelen ve artçıları hala devam eden deprem, Türkiye`deki 10 il ve Suriye kentlerinde büyük yıkımlara neden oldu. Binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremin yaralarını sarmak için tüm dünya seferber oldu. Türkiye`de en büyük depremler arasındaki yerini alan Maraş depreminin ardından dayanışma çağrılarında bulunan demokratik kitle örgütleri ve yurttaşlar, gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Çanakkale Belediyesi de depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, yardım tırlarını deprem bölgelerine göndermeye devam ediyor. Depremin neden olduğu yaraların sarılabilmesi amacı ile büyük bir dayanışma gösteren kentliler, giysiden gıdaya, hijyen ürünlerinden ısıtıcılara kadar pek çok farklı kategoride yardım malzemesi bağışlamaya devam ediyor. Kent genelinde toplanan yardım malzemeleri, Altın Yıllar Yaşam Merkezi`nde oluşturulan koordinasyon merkezinde çok sayıda gönüllü tarafından kategorilere ayrılarak paketlenip, deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlanıyor.
 
"Yardım göndermeye devam edeceğiz"
Altın Yıllar Yaşam Merkezi`nde devam eden çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, yardım malzemelerinin toplanmaya devam ettiğini vurgulayarak; "Kent genelinde muhtarlıklardan, sosyal yaşam evlerimizden, kentlilerimiz bizi aradıklarında gidip evlerinden aldığımız yardımları Altın Yıllar Yaşam Merkezimize getiriyoruz. Burada gönüllülerimiz gelen yardımları kategorize ederek ayırmaya devam ediyor. Bugün (önceki gün) 5 araç yardımları afet bölgesine ulaştırmak üzere yola çıktı ama biz yardımları toplamaya devam ediyoruz. Deprem bölgesine yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız bunları bize getirdikleri veya muhtarlıklara bıraktıkları takdirde onları yine burada ayrıştırarak ihtiyaç olan bölgelere göndermeye devam edeceğiz. Tüm kentlilerimize destekleri için çok teşekkür ediyoruz" sözlerine yer verdi.
 
Depremzedeler için kıyafet dikiliyor
Çanakkale Belediyesi Troia Sosyal Yaşam Evi dikiş grubu öğretmen ve öğrencileri ile Kent Konseyi Boreas Kırkyama çalışma grubu, afet bölgesine gönderilmek üzere atölyelerde polar eşofman, pijama ve kıyafet dikiyor. Esenler Sosyal Yaşam Evi de dikim atölyeleri üretime girmeye hazırlanıyor. Polar kumaş ve dikiş malzemesi (iplik, lastik gibi) konusunda destek vermek isteyen kentlilere çağrıda bulunan yetkililer, bağışta bulunmak isteyen yurttaşların Sosyal Yaşam Evleri ve Kent Konseyi`ne malzemeleri ulaştırabileceklerini kaydetti.
 
Yardım tırları afet bölgesine ulaştı
Çanakkale Belediyesi tarafından gönderilen yardım tırları ve İtfaiye Müdürlüğü`ne bağlı Arama Kurtarma ekibi afet bölgesine ulaştı. ekip arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Çanakkale`de de büyük bir dayanışma örneğinin sergilendiği kampanya kapsamında toplanan yardımlar, 8 Şubat 2023 tarihinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve gönüllüler tarafından uğurlanmıştı. Çanakkaleliler ve gönüllülerin desteği ile önceki gün yola çıkan yardım kamyonları, Hatay`ın İskenderun, Samandağ ve Kumlu ilçelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen organizasyon kapsamında afet bölgelerine ulaştırılmak üzere yeni ihtiyaç malzemelerinin toplanması çalışmalarına devam ediliyor.
(Damla Yeltekin) 
Paylaş