Yüksek Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) tarafından düzenlenen "Deprem ve Çocuk" panelinde, uzmanlar deprem farkındalığı ve çocuklar üzerindeki etkileri konusunda önemli bilgiler paylaştı. Etkinlikte, deprem bölgesindeki çalışmalar ve ebeveynlere yönelik öneriler de masaya yatırıldı. Çanakkale'de gerçekleştirilen panel, Belediye Başkan Vekili Nigar Etizer Karacık, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu'nun yanı sıra demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.
ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü "Afet Eğitimi ve Yönetimi" Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Oya Erenoğlu, sunumunda Türkiye ve Çanakkale'nin deprem haritasını detaylı şekilde ele aldı. Erenoğlu, deprem farkındalığının önemi üzerinde durarak, risk faktörlerini ve alınması gereken önlemleri katılımcılarla paylaştı.
Prof. Dr. Ebru Aktan, ÇOMÜ Dezavantajlı Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak deprem bölgesinde yürüttükleri çalışmaları aktardı. Kahramanmaraş ve Adıyaman ÇABAÇAM'da gerçekleştirilen faaliyetler ve gelecek dönem planları hakkında bilgi veren Aktan, çocuklar ve aileler için yapılabilecek destekleyici çalışmaları anlattı.
Etkinliğin açılışında YKKED Çanakkale TONGUÇ Mandolin Topluluğu'nun seslendirdiği dört deprem şarkısı, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Programın son bölümünde söz alan ÇOMÜ Psikolojik Danışmanlık Birimi Öğretim Görevlisi Psikolojik Danışman Cumhur Çırnaz, "Zorlu Yaşam Olaylarında Ebeveyn Olmak" başlıklı sunumuyla, afet durumlarında ebeveynlerin ve çocukların yaşadığı zorlukları ve başa çıkma yöntemlerini ele aldı.
(ESRA GÜLLER)