havadurum

Demir: "Çanakkale'de bir taksi kültürü var"

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Çanakkale’deki güncel taksi ücretlerine ilişkin bilgilendirmede bulunarak; yeni yılda akaryakıt fiyatlarında yükselme yaşanmaya devam ederse, taksi ücretlerinde güncelleme yaşanabileceğini aktardı.

2457

Konuya ilişkin bilgilendirmede bulunan Başkan Demir; taksilerde açılış ücretinin 30, yürürün 15 ve iki kilometrenin 60 TL olduğunu aktararak, müşteri kaybı yaşanmadığını çünkü Çanakkale’de bir taksi kültürünün var olduğunu kaydetti.

Çanakkale’deki ‘taksi kültürü’nün altını çizen ve aktif bir şekilde kullanılmaya devam edildiğini aktaran Demir, “Zam yapıldığında akaryakıt 24 TL iken, şu an 36 TL… 12 TL’lik bir artış söz konusu. Asgari ücret artınca taksi esnafının BAĞ-KUR’u artış gösterecek. Yanında çalıştırdığı şoförün sigortası artacak. Böyle bir sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Halk otobüsleri battı. İlçe minibüslerinde pandemiden sonra yolcu yok. Pandemi döneminde toplu taşımaya gelen yasaklar ile beraber, bizim müşterimiz dağıldı. Dağılınca toparlanamadı. Herkes tabii kendine göre, maddi durumuna göre bir çözüm buldu. Müşteri kaybı çok oldu.” şeklinde konuştu.

Kısa mesafe müşterisinde düşüş yok

Kısa mesafe ücretinin artmasından sonra 5-10 günlük bir taksi kullanım düşüşü yaşandığını ancak güncel olarak müşteri kaybı olmadığını ifade eden Demir, “Bugün 60 TL uygun bir ücret, her gün zam geliyor her şeye.” dedi. Demir; nakit ödeme seçeneği dışında birçok takside kredi kartı veya mobil bankacılık ile ödeme imkânının bulunduğunu hatırlattı.

Taksi ücretlerindeki artış, akaryakıta bağlı

Demir; yeni yılda akaryakıt fiyatlarında yükselme yaşanmaya devam ederse, taksi ücretlerinde güncelleme yaşanabileceğini aktardı.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş