havadurum

Daha temiz ve güzel bir Lapseki için kararlıyız!

Lapseki Belediyesi, çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarıyla ilçeyi daha yaşanabilir hale getirmek için var gücüyle çalışması dikkat çekiyor.

785

Lapseki Belediyesi, ilçe genelinde daha temiz ve düzenli bir çevre oluşturma hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Dalyan Mahallesi, Çanakkale Caddesi ve Millet Bahçesi'nde başlatılan yabani ot temizliği çalışmaları devam ediyor.

Daha estetik ve bakımlı yeşil alanlar

Şehir estetiğini korumak ve çevre düzenlemesini en üst seviyeye çıkarmak için yola çıkan Lapseki Belediyesi, yabani ot temizliği çalışmalarıyla parklarda ve bahçelerde daha bakımlı ve düzenli bir görünüm oluşturmak. Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü’nün yürüttüğü bu çalışma yeşil alanların daha keyifli ve kullanışlı hale gelecek.

Çevre kirliliği ve zararlı böceklerle mücadele

Lapseki Belediyesi’nin kentte yaptığı bu çalışma sadece yabani ot temizliği çalışmaları değil estetik açıdan, çevre sağlığı açısından da büyük önem taşıyor. Düzenli olarak yapılan temizliklerle parklarda ve bahçelerde oluşabilecek çöp ve atıklar ortadan kaldırılıyor, bu sayede çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Ayrıca, yabani otların temizlenmesi ile birlikte zararlı böceklerin üreme alanları da ortadan kaldırılmış olacak. Yapılan çalışmalar sayesinde, hem parklarda ve bahçelerde yaşayan vatandaşların sağlığını koruyacak, hem de zararlı böceklerin sebep olabileceği bitki hastalıklarının önüne geçilecek.

Vatandaşlardan tam not

Lapseki Belediyesi'nin yabani ot temizliği çalışmaları, ilçe sakinleri tarafından da takdirle izleniyor. Kentte yaşayan vatandaşlar, parkların ve bahçelerin daha temiz ve kullanışlı hale geldiğine dikkat çekerek, belediyenin çevreye gösterdiği duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz dediler.

Lapseki Belediyesi'nden sürekli temizlik sözü

Lapseki Belediyesi Parkla Bahçeler Müdürlüğü kentte yabani ot temizliği çalışmalarının ilçe genelinde aralıksız devam edeceğini bildirdi. Belediye yetkilileri, tüm parklarda ve bahçelerde düzenli olarak temizlik çalışmaları yapılacağını ve Lapseki'nin en temiz ve en güzel ilçelerden biri haline getirilmesi için çalışmaların sürdüreceklerini ifade ettiler.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş