havadurum

Cumhuriyetin 100. Yılında Ebru Sanatı Sergisi

Çanakkale’de Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri, ebru sanatçısı Mustafa Çakar rehberliğinde hazırladıkları 100 eserlik sergiyle Cumhuriyetin 100. yılını kutladılar.

2024

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale’de Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri, ebru sanatının tanıtılması ve yaşatılması amacıyla bir sergi açtılar. Sergide, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ebru Sanatçısı Mustafa Çakar’ın yönlendirmesiyle yapılan 100 ebru eseri yer aldı.

Serginin açılışı

İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Şube Müdürleri Cengiz Yılmaz, Ahmet Güngör, Ercan Konyar, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mutlu Önder, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Akyol, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Dursun Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Serginin süresi ve yeri

“Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Ebru” sergisi, 4 gün boyunca Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ziyaret edilebilecek. Sergi, web sitesi ve sosyal medya hesaplarından da paylaşılarak ebru sanatına olan farkındalığın arttırılması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.(Damla Yeltekin)

Paylaş