havadurum

Cumhuriyet'in kuruluşunun simgesi, 100'ncü yılında bir kez daha meydanlarda!

Cumhuriyet’in 100. yılında Gelibolu’da bir özel okul, Cumhuriyet’in ilanını müjdeleyen gazete çıkardı. Dördüncü sınıf öğrencisi Aras Tuna Kaya, Cumhuriyet’in kuruluşunu duyuran gazeteleri heybesiyle sokaklarda dağıttı.

934

Cumhuriyet’in 100. yılında Gelibolu’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Bir özel okulun dördüncü sınıf öğrencisi Aras Tuna Kaya, Cumhuriyet’in kuruluşunu haber veren gazeteleri heybesine koyarak sokaklarda dolaştı. Kaya, gazeteleri esnafa ve vatandaşlara dağıttı, bazıları da gazeteyi ücret karşılığında satın aldı.

Öğrenci Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Aras Tuna Kaya, gazete dağıtımının ardından Gelibolu Belediyesine gitti. Burada Belediye Başkanı Mustafa Özacar’la görüşen Kaya, bir gazete de Özacar’a verdi. Özacar da Kaya ve öğretmenlerini makamında misafir ederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, böyle anlamlı bir olayı gerçekleştiren okul müdürünü, öğretmenlerini ve öğrencilerini kutluyorum.” dedi.

Cumhuriyet’in Kuruluşunu Müjdeleyen Gazete

Gazete dağıtan öğrencinin okulunun hazırladığı gazete, Cumhuriyet’in kuruluşunu müjdeleyen başlıklarla doluydu. Gazetede “Cumhuriyet ilan edildi”, “Türkiye Cumhuriyeti kuruldu”, “Atatürk cumhurbaşkanı oldu” gibi haberler yer alıyordu. Gazetenin son sayfasında ise “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” yazısı vardı.(AA)

Paylaş