Cumhuriyet Bayramı coşkusu için sayılı günler kaldı!

Çanakkale, Cumhuriyetimizin 101. yılını coşkulu etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

283

Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Çanakkale'de düzenlenecek birbirinden renkli etkinliklerle kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümüne özel hazırlanan programda, sanat ve spor etkinliklerinden geleneksel Fener Alayı'na kadar dolu dolu bir kutlama kentlileri bekliyor.

Cumhuriyet Ressamları 101. Yılda Sergisi Açılıyor!

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen, küratörlüğünü Hülya Kırımoğlu'nun yaptığı "101. Yılda Cumhuriyet Ressamları Karma Sergisi", Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası'ndaki Troia Sergi Salonu'nda 10 Kasım 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Bu özel sergide, Cumhuriyetimizin 101 yıllık mirasını resim sanatıyla yaşatan sanatçılar bir araya geliyor.

Cumhuriyet Kupası Coşku Dolu Geçecek!

Bayram heyecanını sporla buluşturacak olan "29 Ekim Cumhuriyet Kupası", 29 Ekim 2024 Salı günü Dardanel Spor Tesisleri'nde gerçekleşecek. Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Dardanelspor Kulübü'nün iş birliğiyle düzenlenen bu etkinlikte, 2014 – 2015 doğumlu kadın ve erkek takımlar mücadele edecek. Saat 11.00 – 17.00 arasında düzenlenecek olan etkinlik, sporseverleri bir araya getirecek.

Geleneksel Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı'ndan Başlayacak

Çanakkale'de Fener Alayı, bu yıl da 29 Ekim Salı günü saat 19.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak. Bayrak ve meşalelerle donatılan kortejle, kent halkı birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet'in 101. yılına olan bağlılığını bir kez daha gösterecek.

Orkestroia ile Müzik Ziyafeti

Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve coşkusunu müzikle taçlandırmak için Orkestroia, 29 Ekim Salı günü saat 20.30'da 100. Yıl Meydanı'nda sahne alacak. Çanakkaleliler, Cumhuriyet'in 101. yılını özel bir konserle kutlayarak bayramın sevincini yaşayacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş