havadurum

Cumartesi Anneleri, 1000’inci kez “adalet” aradı

Cumartesi Anneleri/İnsanları, kayıplarını aramak için 1000’inci kez Galatasaray Meydanı’ndaydı. 1995’ten bu yana her hafta Cumartesi günü bir araya gelen Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1000’inci buluşmalarını yoğun bir destekle gerçekleştirdi. 

847

Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1995’ten bu yana kayıplarının bulunması için her Cumartesi İstanbul İstiklal Caddesi’nde bulunan Galatasaray Meydanı’nda eylem yapıyor. Yıllardır kayıplarını arayarak ülke gündemine giren Cumartesi Anneleri/İnsanları, siyasi cinayetlere ve faili meçhullere karşı dikkat çekiyor. Hafta sonu 1000’inci kez bir araya gelen Cumartesi Anneleri/İnsanları eylemine yoğun bir destek verdi. Siyasi partiler, kitle örgütleri ve duyarlı yurttaşlar eyleme destek verdi.

Güneşhan ve Ergun da eylemdeydi

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ile CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın 1000’inci eylemine katıldı. Eylemle ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Cumartesi Anneleri eyleminin dünyada örneğine az rastlanacak bir eylem olduğunu ve adalet arayışlarında yanlarında olduklarını dile getirdi. Ergun, “27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemleri düzenleyerek gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arayan Cumartesi Annelerinin 1000. Buluşma gününde İstanbul İl Örgütümüz, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizle yanlarındaydık. 1000 haftadır soruyor anneler… Kayıplarımız nerede? Faili meçhul cinayetlerin sorumluları nerede? Bitmeyen bu adalet arayışının peşindeyiz ve mücadelemiz devam edecek. Cumartesi Anneleri’nin bu direnişi Dünyada örneğine ender rastlanacak şekilde kuşaktan kuşağa aktarılarak devam etmektedir. Adalet arayışlarında yanlarındayız” ifadelerini kullandı. (Seçkin Sağlam)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş