havadurum

Cuma pazarında en pahalı meyve ve sebze yarışması! Birincilik koltuğu koktu

Cuma pazarında sebze-meyve fiyatları tavan yaparken, yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetleri vatandaşın cebini yakıyor. Alım gücü her geçen gün azalan vatandaşlar, daha az alışveriş yapıyor ve alternatif arayışlarına yöneliyor. Peki, cuma pazarının enleri hangileri? İşte cuma pazarında en pahalı meyve ve sebzeler…

1301

Cuma pazarı, vatandaşın haftalık alışverişini yaptığı en önemli yerlerden biri. Ancak son dönemde sebze-meyve fiyatlarındaki artış, vatandaşın bütçesini zorluyor. Yüksek enflasyon, artan girdi maliyetleri ve döviz kurlarının etkisiyle, vatandaşın alım gücü her geçen gün azalıyor. Ev kiraları, doğalgaz, elektrik gibi zorunlu harcamalara gelen zamlar, vatandaşın bütçesini sarsıyor. Haftalık alışverişini pazardan yapanlar ise, en uygun fiyata en kaliteli ürünleri bulmak için çaba harcıyor. Pazar tezgahlarında cep yakan fiyatlarla karşılaşan vatandaşlar, bir kilo almak yerine yarım kilo veya daha az almak zorunda kalıyor. Cuma pazarının en pahalı ürünleri hangisi?

Cuma pazarının en pahalı sebze ve meyveleri

Cuma pazarında bu hafta en dikkat çeken detay, bazı sebze ve meyve fiyatlarının tavan yapması oldu. Ancak sağlığımızı düşünerek tüketebileceğimiz bu besinlerin fiyatlarının yüksek olması, birçok vatandaşı düşündürüyor.

Sağlığınıza İyi Gelen Değerli Bir Baharat

Cuma pazarının birincisi, sağlık açısından oldukça değerli olan sarımsak oldu. Sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve birçok hastalığa karşı koruyucu etkisiyle bilinir. Pazarın en pahalı meyve sebzesi sarımsak oldu. Sarımsak, birincilik koltuğuna 125 lira ile oturdu. Sarımsağın kilosu ortalama 100-80-70 lira şeklinde kalite ve türüne göre azalıyor.

Protein depoları ikincilik koltuğunu paylaştı

İkincilik koltuğunu paylaşan sebzeler arasında bamya, boncuk fasülye, karagöz fasülye ve bazı sarımsak çeşitleri bulunuyor. Bu sebzeler, protein ve lif açısından zengin olduğu için sağlıklı bir beslenme için önemli. Bamya, boncuk fasülye, karagöz fasülye ile sarımsağın bazı çeşitleri ise ikincilik koltuğunda kiloları 100 liradan satışa sunularak oturdu.

Üçüncülük koltuğu meyvenin!

Üçüncülük koltuğunu ise sebzeler meyveye kaptırdı. Üçüncülük koltuğunu kazanan kayısı, özellikle C vitamini açısından zenginliği ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmasıyla bilinir. Üçüncülük koltuğunu ise sebzeler meyveye kaptırdı. Kayısının kilosu 70 liradan alıcı buldu.(Damla Yeltekin)

Paylaş