Çanakkale Cuma Pazarı, haftanın en kalabalık pazarı olmaya devam ediyor. Market ve manav fiyatlarına göre fiyatların daha uygun olmasından dolayı kentliler Cuma Pazarı’ndan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Ancak, her geçen gün artan fiyatlardan dolayı vatandaşlar daha az ürün alarak eve dönüyor. Pazar esnafı da artan maliyetlerden dolayı fiyatların da yükseldiğini dile getirirken, fiyatları olabildiğince Çanakkaleliler için uygun fiyatta tutmaya çalışıyor.
Meyve fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı birçok vatandaş şikayetini dile getirdi. Eskiden daha fazla çeşit alabildiklerini söyleyen müşteriler, fiyatlardan dolayı alışveriş listelerini de sınırlı tutmak zorunda kalıyor.
Kış mevsiminde en çok kış sebzeleri tercih ediliyor. Ürünlerin tazeliğinden dolayı kentliler brokoli, karnabahar gibi kış sebzelerinin bulunduğu tezgahlara yöneliyor. Domates ve salatalığa ise kış mevsiminde talep azalıyor.
Fotoğraflar: Gizem Can
Çanakkale Cuma Pazarı'nda fiyatlar (GALERİ)
(ESRA GÜLLER)
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.