havadurum

ÇTSO toplantısında Çanakkale’deki sorunlar tartışıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 6 No’lu meslek grubu üyeleri düzenlenen toplantıda bir araya gelerek Çanakkale’deki üretim ve imalat sorunu hakkında tartıştı.

395

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 6 No’lu Meslek Grubu Üyeleri, kahvaltılı toplantıda buluştu. Düzenlenen toplantıya; 6. Komite Meclis Üyeleri; Selçuk Aslan, Serhat Ergin, Komite Başkanı; Ersin İlkhan, Komite Üyesi; Halil Ayturan, Genel Sekreter Sema Sandal ve sektör temsilcileri katılım sağladı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 6 No’lu Meslek Grubu’nda yer alan ve imalat çatısı altında tekstil, teknoloji ve elektronik, plastik, doğalgaz tesisatı ve ısı sistemleri sektörlerinde faaliyet gösteren üyeler sektörlerindeki sıkıntıları toplantıda dile getirdi.


“Görüşleriniz bizim için çok önemli”


Kahvaltının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Üyesi Selçuk Aslan; “6 No’lu Meslek Grubu Üyeleri olarak tekrar bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu buluşmalarda meslek grubu olarak neler yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunuyoruz, sizlerden gelen öneri ve talepleri Yönetime ve Meclise taşıyoruz. Bu sebeple görüşlerinizi bizimle paylaşmanız çok önemli” ifadelerini kullandı.


Çanakkale’deki sorunlar değerlendirildi


Toplantıda; üretim ve imalat sektöründeki en büyük sorunun kalifiye eleman eksikliği olması, meslek liselerinden alınan stajyer öğrencilerin devamlılığının olmamasının yarattığı sorunlar, hammadde, parça ve malzeme sorunları, yurt dışından alınmak zorunda olunan malzemelerindeki fiyat artışı, üretim ve ihracatta karşılaşılan bürokrasi engelleri, rekabet sıkıntısı, Çanakkale’deki nakliyeci bulma sıkıntısı ve merdiven altı iş yapan firmalarla mücadele etmek gerekliliği konuları gündeme getirildi. Üyeler toplantı organizasyonu için Komite Üyelerine ve Yönetim Kuruluna teşekkürlerini ilettiler

(ESRA GÜLLER)
Paylaş