ÇTSO, Gıda sektörü temsilcileri ile sektör sorunlarını görüştü

ÇTSO Yönetim Kurulu “Sinerji Toplantıları” Kapsamında 3 No’lu Meslek Grubu Üyeleriyle bir araya geldi.

872

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak süt ve süt ürünlerinin toptan ve perakende ticaret, sütü sağılan büyük baş hayvan yetiştiriciliği, peynir, lor ve çökelek imalatı ile balıkçılık, sektörlerinde faaliyet gösteren 3 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere bir araya geldi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcıları; Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Ali Deniz, Ayşe Önen Özoğuz ve Recep Yılmaz, 3 no’lu Meslek Komitesi Başkanı Ercan Uysal ve sektör temsilcileri, Genel Sekreter Sema Sandal ile Odamız personeli Seçil Uğur hazır bulundu.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri; mavi ve beyaz iş gücü temininde yaşanan sıkıntılar, finansmana erişim, yüksek enflasyon kaynaklı ekonomik sıkıntılar ve meslek liselerinin fazlalaştırılması gerektiği konularında görüşlerini bildirdiler. Toplantı hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Gıda sektörü, Ülkemizin stratejik öneme sahip sektörlerinden biridir ve Çanakkale gibi tarım ve hayvancılıkla öne çıkan bir kentte bu sektörün ayakta kalması, üreticinin hak ettiği değeri alması hayati bir öneme sahiptir. Ezine Gıda İhtisas OSB’nin faaliyete geçmesiyle beraber, ilimizdeki tarımsal üreticilerimizin de büyümesini bekliyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte, Çanakkale tarım ve tarıma dayalı gıda üretiminin her aşamasında çok önemli bir aktör olma yolunda. Üretim maliyetlerindeki yükselişler karşısında üreticilerimiz zor durumda kalmakta, üretim sürecinin devamlılığı için desteklerin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu noktada, devlet desteklerinin üreticiye daha doğrudan ve etkin bir şekilde ulaştırılması elzemdir. Balıkçılarımızın denizlerdeki kaynakları koruyarak avcılık yapabilmesi, hem doğal kaynaklarımızın korunması hem de gelecek nesillerin geçim kaynağı bulabilmesi açısından önemlidir. Bu konuda devlet politikalarının uzun vadeli düşünülmesi, sektör temsilcileriyle istişare edilmesi gereklidir. Bölgemizde üretilen tüm tarımsal ürünlerin markalaşması ve ihracatı için destek vermeye hazırız. Bizler burada, üyelerimizin her türlü sorununa ortak çözüm üretmek için bir aradayız. ÇTSO olarak sizlerin sesi olmaya ve taleplerinizi en üst düzeyde dile getirmeye devam edeceğiz. Katılım sağlayan sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş