ÇTSO'dan Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı.

632

Meclis açılış konuşmasını yapan ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Şerif Mutlu, "2024 Ağustos ayı Meclis toplantımızda sizlerle olmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtirken Meclis Başkanımız Osman Okyay beyin selamını da iletmek isterim. Hem mevsimsel hem de ekonomik gelişmeler açısından epey sıcak bir yaz geçiriyoruz" dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise yaptığı konuşmada; "İlkokuldan beri vergi ödemenin bir vatandaşlık borcu olduğu hepimizin zihnine kazınmıştır. Eyvallah kazanca göre vergi ödersek biz de mutlu olacağız. Elbette ki hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Hepimiz bu memleketin suyunu içiyoruz, ekmeğini yiyoruz. Enflasyon Muhasebesi istedik. Bunu defalarca geçen sene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği vasıtasıyla da dile getirdik. Enflasyon muhasebesi geldi ama yanında öyle şeyler de geldi ki şu anda keşke istemeseydik diye düşünüyorum. Vergi açısından işletmelerimizi çok zor günler bekliyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yaklaşık 10 bin üyemiz var. Yüzde 60 katılımla Ekim 2022’de seçim gerçekleştirdik. Her birimiz seçim atmosferinde rakibimize, komşumuza, arkadaşlarımızı organize ettik. Bu oturduğumuz koltuklara oturmak için mücadele ettik. Şimdi niye fazla bir şey yapmıyoruz? Bizi zorlayın. Zorlayan komitelerin istekleri oluyor, zorlamayan komitelerde hiçbir şey olmuyor" şeklinde konuştu.

Meclis açılış konuşmalarının ardından Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi Yasin Başaran tarafından, Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 2024 Temmuz ayı mizanı ile ilgili rapor okundu ve 2024 Temmuz ayı mizanının tetkik ve onayı yapıldı. Azami fiyat tarife talepleri de Genel Sekreter Sema Sandal tarafından okunarak Mecliste görüşülerek onaylandı.

Gündeme gelecek diğer konuların görüşülmesi maddesinde; Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “Sizlere bir projemiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Hindistan Başkonsolosu Sayın Mijito Vinito Odamıza ziyarete geldiğinde Hindistan’ın Çanakkale Savaşlarında yaklaşık 5000 zayiat verdiğini ve burada bir anıtı olması yönünde önerimiz olmuştu. Kendileri bu önerimizi olumlu bir şekilde değerlendirdiler ve görüşmeler sürdürdük. Gelibolu veya Çanakkale’de acaba bir Anzak pazarı gibi bir Balkan pazarı gibi bir pazar daha kazandırabilir miyiz? Gelibolu’ya Hint Anıtı dikilirse onların bir Hindistan günü var ve her sene Ocak ayında kutlanıyor. Bu da Çanakkale'miz için çok ciddi bir hareket olabilir. Bizi İstanbul’a davet ettiler ve bu konu ile ilgili özel bir toplantıya katıldık” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş