ÇTSO 6 No'lu Meslek Grubu ile sektörel sorunları değerlendirildi

ÇTSO Yönetim Kurulu “Sinerji toplantıları” kapsamında 6 No’lu meslek grubu üyeleriyle bir araya geldi.

167

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak tekstil, teknoloji ve elektronik, doğalgaz tesisatı ve ısı sistemleri, PVC kapı ve pencere imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren 6 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde toplandı.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Sayman Üye Şakir Kutluay, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman, Ali Deniz, Berkin Karaca ve Recep Yılmaz, Komite Başkan Yardımcısı Serhat Ergin, Komite Üyeleri; Selçuk Aslan ve Halil Ayturan, sektör temsilcileri, Genel Sekreter Sema Sandal ile Meslek Grubu Oda temsilcisi Seçil Uğur katılım sağladılar.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri; üretim & imalat sektöründeki en büyük sorunun kalifiye eleman eksikliği olması, meslek liselerinden alınan stajyer öğrencilerin devamlılığının olmamasının yarattığı sorunları, hammadde, parça ve malzeme sorunları, yurt dışından alınmak zorunda olunan malzemelerindeki fiyat artışı, lojistik sıkıntısı ve Çanakkale limanında yaşanan sorunlar gündeme getirildi.

Üretim ve imalat sektöründeki sorunları çözmek için birlikte çalışıp üretmeliyiz

Sinerji Toplantısı hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin sektörlerinde karşılaştıkları sorunları dinlemek ve bu sorunlara çözüm üretmek adına düzenlediğimiz toplantılarımıza devam ediyoruz. 6 no’lu Meslek Grubumuzda yer alan tekstil, teknoloji ve elektronik, doğalgaz tesisatı ve ısı sistemleri, PVC kapı ve pencere imalatı gibi sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimizle Odamızda bir araya geldik. Üyelerimiz, üretim ve imalat sektöründeki en büyük sorunlardan birinin kalifiye eleman eksikliği olduğunu dile getirdi. Meslek liselerinden stajyer olarak gelen öğrencilerin iş devamlılığı sağlamaması, bu alandaki sıkıntıyı daha da artırıyor. Bu durum, sektörlerin büyümesini ve üretim kapasitelerini artırmasını engelleyen en önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Diğer önemli bir gündem maddesi ise hammadde, parça ve malzeme temininde yaşanan sorunlar. Özellikle yurt dışından tedarik edilmek zorunda olunan ürünlerdeki fiyat artışları, maliyetleri yükselterek rekabet gücümüzü olumsuz etkiliyor. Toplantıda dile getirilen bir diğer konu ise nakliye firması bulma sıkıntısıydı. Çanakkale özelinde yaşanan bu sorun, lojistik süreçlerini aksatıyor ve teslimat sürelerini uzatıyor. Biz Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu sorunları çözmek için ilgili kurumlarla sürekli görüşüyor, taleplerimizi iletiyoruz. Çanakkale’mizin ekonomik gücünü artırmak ve sektörlerimizi daha ileriye taşımak için birlikte hareket etmenin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bugün burada üyelerimizin dile getirdiği her öneri ve görüş, bizler için yol gösterici olacak. ÇTSO olarak her zaman üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş