havadurum

ÇTB, TOBB meclis üyeleri bilgilendirme seminerine katıldı

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin düzenlediği bilgilendirme seminerine katıldı.

639

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve iştiraklerinin kurumsal yapıları ile hizmetlerini tanıtmak, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgilendirmek, kendilerine çeşitli yönetim becerileri kazandırmak amacıyla düzenlenen TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerlerinin yeni dönem programları başladı.

10-11 Şubat 2024 tarihlerinde 10.Grup olarak düzenlenen TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine; Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkanı Birol Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı Akgül, Yönetim Kurulu Sayman Üye Ergin Kara, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atak, Meclis Üyeleri Ahmet Uzun, Mehmet Tosun, Nazmi Tok, Sinan Yücel, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kuru ve Genel Sekreter Sevcan Elver katıldı.

Seminer kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin kurumsal yapısı, karar alma süreçlerinde TOBB’nin rolü, Türk dış politikasının bugünü ve geleceği, Türkiye ve Dünya ekonomisindeki dönüşüm, TOBB iştirakleri, protokol kuralları, e-ihracat / e-ticaret, ekonomide görünüm konularında sunumlar yapıldı.

“4 yıl boyunca ekmek kavgası verdiğin rakibinden oy istemek en zor iştir”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne katıldı. Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada seminerin TOBB’un yapısı ve faaliyetleri noktasında meclis üyelerini bilgilendirmek için önemli bir fırsat oluşturduğunu belirterek, görevlerine bu dönem yeni seçilen Meclis üyeleri için tavsiyelerde bulundu. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, demokrasinin en çok işlediği kurumun TOBB olduğunu, meclis üyelerinin atamayla değil seçimle göreve geldiğini vurgulayarak, “En zor seçimde bizimkidir. 4 yıl boyunca ekmek kavgası verdiğin rakibinden oy istemek en zor iştir” ifadelerini kullandı.

“İnsanlara faydalı olacak yerdesiniz”

Bu işlerde para pul olmadığını ifade eden TOBB Başkanı, işlerinden, evlerinden ve arkadaşlarından fedakârlık ettiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “İnsanlara tam da faydalı olacak yerdesiniz. İlinize, ilçenize katkı vermek istiyorsanız bulunduğunuz makamlar müthiş bir fırsat. Unutmayın insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” şeklinde konuştu.Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Hisarcıklıoğlu, meclis üyelerinden birbirlerini ötekileştirmemelerini, farklılıkları kabullenmelerini istedi.

“Bu seminer vesilesi ile TOBB’u daha yakından tanıma fırsatı buldular”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerinin oldukça faydalı olduğuna dikkat çeken Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen oda ve borsa organ seçimlerinin ardından yeni seçilen meclis üyelerimiz, bu seminer vesilesi ile TOBB’u daha yakından tanıma fırsatı buldular. Ayrıca, TOBB’u bilen meclis üyelerimizin bilgilerini tazelemek ve tamamlamak, üst birliğimizin faaliyetlerine ve çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımını artırmak ve kişisel gelişimimize katkıda bulunmak için TOBB tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerleri ziyadesiyle fayda sağlamıştır. Meclis üyelerimiz de bu çalışmadan çok memnun kalmıştır. Bu vesile ile Birlik Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş