ÇTB’de UR-GE Projeleri konuşuldu

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Birol Çetin başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. ÇTB’de Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen UR-GE (Ulusal Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) projesi kapsamında, Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) ile Çanakkale Teknopark işbirliğinde süt ve süt ürünleri sektörüne yönelik işbirlikleri görüşüldü.

462

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 31 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat:17.00’de Meclis Başkanı Birol Çetin başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya konuk olarak Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri Celil Sezgin, Sefer Kaya Üzen, Mustafa Hayreddin Dereli, Destek Programları ve Uluslararasılaşma Faaliyetleri Koordinatörü Dr.Kadir Yılmaz, Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Dr.Savaş Gürdal, Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Hakan Ünsal katıldı.

ÇTB’de Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen UR-GE (Ulusal Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) projesi kapsamında, Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) ile Çanakkale Teknopark işbirliğinde süt ve süt ürünleri sektörüne yönelik işbirlikleri görüşüldü. UR-GE projesinin sektöre katacağı fırsatlar ve kümelenme desteğinin önemi ele alındı.

Toplantıda konuşan Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Teknopark'ın bölgedeki girişimcilik ekosistemine ve oda ve borsalarla kurduğu güçlü ortaklıklara dikkat çekerek, "UR-GE projesi, süt ve süt ürünleri sektöründeki firmalarımızın uluslararası pazarda rekabet gücünü artıracak, markalaşma süreçlerine önemli katkılar sunacak bir fırsat sunuyor. Bu iş birliği, bölge ekonomisi için kritik bir öneme sahip" dedi.

Çanakkale Teknopark TTO Üniversite-Sanayi İşbirliği Faaliyetleri Koordinatörü Hakan Ünsal ise UR-GE ve kümelenme destekleri üzerine bir sunum gerçekleştirerek, katılımcılara proje kapsamında sunulan teşvikler ve destekler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ünsal, gıda sektöründe sanal fuar, yurtdışı iş bağlantıları ve e-ticarette devlet destekleri gibi fırsatların nasıl değerlendirilebileceğini aktardı.

Meclis Başkanı Birol Çetin, Çanakkale Teknopark yöneticilerini Borsa Meclisinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek sözlerine başladı. Çanakkale Teknoparkın bölge ekonomisine yaptığı katkılardan ve işbirliği fırsatlarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz ise “Çanakkale’mizi tarım sektöründe marka kent haline getirmek için atacağımız adımlar, üyelerimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Başkan Abdullah Deniz ayrıca genel ekonomi değerlendirmesi ve borsa faaliyetlerini özetleyen bir sunum gerçekleştirdi.

Ardından gerçekleşen Meclis Toplantısında 2024 Haziran Ayı Meclis Kararı, Haziran Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Haziran Ayı Faaliyetleri ile son buldu.

(BÜLTEN)
Paylaş