ÇOMÜ, Zeybek Gösterisi'ni iptal etti

ÇOMÜ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için planlanan Zeybek Gösterisi'ni iptal etti.

292

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinin gerçekleştirileceği duyurulan 2024 kişilik Zeybek Gösterisi için çalışmakta olan büyük bir coşkuyla devam ederken, meydana gelen acı bir terör saldırısı nedeniyle bu etkinliği iptal etme kararı aldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden yapılan açıklamada; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan 2024 kişilik Zeybek Gösterisi için başlatılan çalışmalar, büyük bir coşkuyla devam etmekteydi. Ancak, ne yazık ki ülkemiz Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) yönelik menfur bir terör saldırısına maruz kalmıştır. Bu hain saldırıda şehitler vermiş, pek çok vatandaşımız da yaralanmıştır” dedi.

“Milletimizin başı sağ olsun”

Terörün hiçbir türlüsüne müsamaha göstermediğimizi ve bu vahim olayı en güçlü şekilde kınadığını söyleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi; “ Yaşanan bu acı olay, milletimizin yüreğine derin bir hüzün bırakmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu elim hadise, ülkemizin güvenliği ve birliği için her zamankinden daha fazla kenetlenmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. Terörün hiçbir türlüsüne müsamaha göstermediğimizi ve bu vahim olayı en güçlü şekilde kınadığımızı bir kez daha ifade etmek isteriz. Milletimizin başı sağ olsun. Bu zor günlerde, planlanan Zeybek Gösterisi ’nin iptal edilmesine karar verilmiştir. Milletimizin yaşadığı bu derin üzüntüye saygı gereği, tüm hemşehrilerimizin anlayışını rica eder, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için her zaman birlikte olacağımızı vurgularız.” İfadelerine yer verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş