havadurum

ÇOMÜ ve Kolunsağ Muflon arasında protokol imzalandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Kolunsağ Muflon Sanayi Limited Şirketi, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında iki önemli protokole imza attı.

1236

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Kolunsağ Muflon Sanayi Limited Şirketi, eğitim-öğretim, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları, nitelikli eleman temini ve desen tasarımı yarışması gibi konuları kapsayan iki protokolü hayata geçirdi.

Eğitim-Öğretim, Ar-Ge ve Ür-Ge Çalışmaları

İmzalanan birinci protokol, ÇOMÜ Rektörlüğü ile Kolunsağ Muflon arasında gerçekleştirilecek eğitim-öğretim, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları, teknik alanlarda yetişmiş nitelikli eleman temini gibi konuları kapsıyor. Bu protokol ile üniversite ve sanayi arasında bilgi ve deneyim paylaşımı, ortak projeler, staj ve işbaşı eğitimi, danışmanlık ve eğitim hizmetleri gibi faaliyetler yürütülecek.

Birinci Pelteks Desen Tasarımı Yarışması

İkinci protokol ise Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün dış paydaşı olan Kolunsağ Muflon ile birlikte düzenleyeceği Birinci Pelteks Desen Tasarımı Yarışması ile ilgili konuları içeriyor. Bu yarışma ile tekstil ve moda tasarımı alanında yetenekli öğrencilerin desteklenmesi, sektörle iş birliği içinde olmaları ve yaratıcı ürünler ortaya koymaları amaçlanıyor.

İmza Töreni

Protokollerin imza töreni, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun ve Kolunsağ Muflon Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kolunsağ’ın katılımları ile Kolunsağ Muflon’un İstanbul, Esenyurt’ta bulunan merkezinde gerçekleştirildi. Törene, şirketin diğer yetkilileri de katıldı. Rektör Erenoğlu, protokollerin hayırlı olmasını dileyerek, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Kolunsağ ise, ÇOMÜ ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, protokollerin uygulanmasında her türlü desteği vereceklerini belirtti.

(Erhan Taylan)

Paylaş