havadurum

ÇOMÜ sözünü tuttu; deprem bölgesindeki çocuklara kitap ve pantolon dağıttı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kahramanmaraş depremlerinden büyük zarar gören Hatay’daki çocuklara “Bir Kitap Bir Mektup” projesiyle destek oldu.

1039

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından, bölgedeki yaraları sarmak için birçok kurum ve kuruluş yardım çalışmaları başlattı. Bu kurumlardan biri de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) oldu. ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, deprem bölgesindeki çocuklara yönelik “Bir Kitap Bir Mektup” projesini hayata geçirdi.

ÇOMÜ ekibi Hatay’da

Proje kapsamında, ÇOMÜ Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve proje ekibi, 5-10 Kasım tarihleri arasında Hatay’da 4 okul, 2 bin 275 öğrenci ve 1 konteyner kentte yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi. Ekip, topladıkları 6 bin kitabı ve Kolunsağ Muflon Sanayi tarafından gönderilen pantolonları depremzedelere ulaştırdı.

Kitap ve etkinliklerle moral verildi

Antakya'daki Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi, Hatay'daki Akhisar 125. Yıl İlköğretim Okulu, Antakya'daki Sümerler Ortaokulu, Kırıkhan'daki Yunus Emre İlkokulu ve İskenderun'daki Üsküdar konteyner kentte ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından başlatılan “Bir Kitap Bir Mektup” projesi kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi. ÇOMÜ ekibi, kitapların yanı sıra çocuklara yönelik yüz boyama, balon aktiviteleri, okul duvarlarının renklendirilmesi gibi etkinlikler de düzenledi. Bu etkinliklerle çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatan ekip, onların moralini yükseltmeyi amaçladı.

Sözümüzü yerine getirdik

ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Haziran ayında ‘Bir Tutam Bilim Bir Tutam Şenlik Projesi’ için gittiğimizde orada yaşayan miniklere tekrar geleceğimize dair söz vermiştik. Çok kısa bir sürede tekrar organize olarak yeni bir proje olan ‘Bir Kitap Bir Mektup Projesi’ kapsamında sözümüzü yerine getirdik. Yaşanan felaketi hiçbir zaman unutmayacağız, ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü olarak her zaman tüm gücümüzle, çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.(AA)

Paylaş